Bizarre verzameling wapens aangetroffen in woning in Gorinchem

Date:

Deel bericht:

Gorinchem – Maandag 5 oktober heeft de politie een wel heel bizarre wapenvondst gedaan in een woning in de binnenstad van Gorinchem: een verzameling van verboden wapens, munitie en handgranaten. Eén persoon is aangehouden.

De politie kreeg een tip dat de bewoner in het bezit zou zijn van een handgranaat, waarop agenten de woning gingen bezoeken. De man overhandigde desgevraagd inderdaad een handgranaat waar hij afstand van deed.

- Advertisement -

Bij nader onderzoek naar de man, werd besloten de woning verder te onderzoeken. Daar werd een arsenaal aan wapens gevonden: werpmessen, werpsterren, pepperspray, vlindermessen, wurgstokken, vuurwapens, wapenonderdelen, munitie, ploertendoders en handgranaten.

De 43-jarige man is aangehouden en overgebracht naar het bureau voor verder verhoor. De wapens zijn in beslag genomen en de EOD heeft zich over de granaten ontfermd. Eén daarvan is op een veilige plek gecontroleerd tot ontploffing gebracht.

Waarom de 43-jarige man zo’n collectie aan wapens in huis hield is nog niet bekend. Al maakt dit voor de politie niet uit: “Zelfs als de eigenaar van dit wapenarsenaal geen kwade bedoelingen had, kent het bezit van deze verboden wapens veel gevaren. Los van het ontploffingsgevaar van de handgranaten kunnen de wapens in verkeerde handen vallen. Daarnaast is bekend dat wapenbezit leidt tot wapengebruik.”


Beloning voor tip vuurwapen
Als reactie op de vele schietpartijen in de openbare ruimte en om te voorkomen dat er slachtoffers vallen, heeft de hoofdofficier van justitie in Rotterdam een beloning uitgeloofd voor tips die leiden tot het vinden van vuurwapens. Wil je meer weten over deze tipgeldregeling? klik dan hier.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Woning vol rook door schoorsteenbrand Dilledonk-Zuid Spijkenisse

Spijkenisse - Donderdagavond 25 april is er brand uitgebroken in een schoorsteen van een woning aan de Dilledonk-Zuid...

Grote brand in leegstaand kantoorpand Oosthavenkade Vlaardingen

Vlaardingen - In een groot kantoorpand aan de Oosthavenkade in Vlaardingen is donderdagmorgen rond 07.00 uur een grote...

Lichtgewonde bij eenzijdig ongeval Havendijk Schiedam

Havendijk, Schiedam - Woensdagavond 24 april rond 18.20 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden. Een automobilist is door...

Uitslaande flatbrand aan Arrheniusweg in Rotterdam

Rotterdam - Woensdagochtend 24 april is een uitslaande brand uitgebroken in een flat aan de Arrheniusweg. Mede omdat...