zondag, mei 16, 2021
11.1 C
Rotterdam
zondag 16 mei 2021

Bizarre verzameling wapens aangetroffen in woning in Gorinchem

Gorinchem – Maandag 5 oktober heeft de politie een wel heel bizarre wapenvondst gedaan in een woning in de binnenstad van Gorinchem: een verzameling van verboden wapens, munitie en handgranaten. Eén persoon is aangehouden.

De politie kreeg een tip dat de bewoner in het bezit zou zijn van een handgranaat, waarop agenten de woning gingen bezoeken. De man overhandigde desgevraagd inderdaad een handgranaat waar hij afstand van deed.

Bij nader onderzoek naar de man, werd besloten de woning verder te onderzoeken. Daar werd een arsenaal aan wapens gevonden: werpmessen, werpsterren, pepperspray, vlindermessen, wurgstokken, vuurwapens, wapenonderdelen, munitie, ploertendoders en handgranaten.

De 43-jarige man is aangehouden en overgebracht naar het bureau voor verder verhoor. De wapens zijn in beslag genomen en de EOD heeft zich over de granaten ontfermd. Eén daarvan is op een veilige plek gecontroleerd tot ontploffing gebracht.

Waarom de 43-jarige man zo’n collectie aan wapens in huis hield is nog niet bekend. Al maakt dit voor de politie niet uit: “Zelfs als de eigenaar van dit wapenarsenaal geen kwade bedoelingen had, kent het bezit van deze verboden wapens veel gevaren. Los van het ontploffingsgevaar van de handgranaten kunnen de wapens in verkeerde handen vallen. Daarnaast is bekend dat wapenbezit leidt tot wapengebruik.”


Beloning voor tip vuurwapen
Als reactie op de vele schietpartijen in de openbare ruimte en om te voorkomen dat er slachtoffers vallen, heeft de hoofdofficier van justitie in Rotterdam een beloning uitgeloofd voor tips die leiden tot het vinden van vuurwapens. Wil je meer weten over deze tipgeldregeling? klik dan hier.

Related Articles

Pool keert op N219 en komt vast te zitten in Zevenhuizen

0
Zevenhuizen - Een Poolse vrachtwagenchauffeur heeft zaterdagavond voor een levensgevaarlijke situatie gezorgd op de N219...

Twee gewonden bij ongeval Westvoorneweg Oostvoorne

0
Rond 15:20 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de kruising Molendijk / Westvoorneweg. Naast...

Schietpartij op voetgangersbrug Zuidplein Ikazia Ziekenhuis

0
Rotterdam - Op de voetgangersbrug van het Ikazia ziekenhuis naar het Zuidplein heeft zaterdagmiddag rond...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Nieuwbouw Wielewaal doorkruist gerechtelijke procedure

Nieuwbouw Wielewaal doorkruist gerechtelijke procedure [...]

Salomon Cohen (Afl. 27)

Salomon Cohen (Afl. 27) [...]

Tijdelijke Suurhoffbrug op zijn plek gelegd in Rotterdam

Tijdelijke Suurhoffbrug op zijn plek gelegd in Rotterdam [...]

Stenen door ruiten van woning persfotograaf Joey Bremer

Stenen door ruiten van woning persfotograaf Joey Bremer [...]

'Waarom greep politie niet in bij spuwende demonstranten?'

'Waarom greep politie niet in bij spuwende demonstranten?' [...]

Stay Connected

9,395FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg