Vijftien aanhoudingen bij demonstratie tegen corona-spoedwet in Den Haag

Date:

Deel bericht:

Den Haag – Bij de demonstratie tegen de spoedwet van het kabinet hield de politie woensdagavond 7 oktober op het Plein in totaal vijftien personen aan. Veertien demonstranten voldeden niet aan bevel of vordering en aan de Wet openbare manifestaties (WOM). Een andere man werd aangehouden voor belediging.

Woensdag 7 oktober werd er gedurende de hele dag op het Plein in Den Haag gedemonstreerd tegen de spoedwet van het kabinet. Ongeveer 120 mensen namen deel aan de demonstratie. Op last van de burgemeester werd rond 19.00 uur de demonstratie ontbonden. De demonstranten werden meerdere keren gevorderd weg te gaan. Op dat moment werd daar door de demonstranten gehoor aan gegeven.

- Advertisement -

Rond 21.00 uur startte er echter opnieuw een demonstratie. De demonstranten zijn wederom gesommeerd en gevorderd weg te gaan en hen is medegedeeld dat wanneer zij daar geen gehoor aan zouden geven, zij zouden worden aangehouden. Daarop zijn veertien personen aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering en aan de WOM. Eén verdachte is daarbij gepepperd, omdat hij een aanhouding wilde voorkomen. Een andere man werd aangehouden voor belediging. Veertien personen zitten nog vast en worden vandaag verhoord.

Behandeling spoedwet in de Kamer
Al enkele dagen op rij wordt er op het Plein in Den Haag gedemonstreerd tegen de aanstaande spoedwet, officieel hetend de “Tijdelijke wet maatregelen covid-19”. Gisteren en vandaag wordt over de nieuwe wet gedebatteerd en vanavond zal – als de planning blijft zoals die is – een stemming hierover plaatsvinden. De wet moet de noodverordening die door corona van kracht is, vervangen.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Drugslab 5e Industriestraat in Vlaardingen ontmanteld

Vlaardingen - Een groot drugslab in een bedrijfspand aan de 5e Industriestraat in Vlaardingen is woensdag door een...

Politie houdt 18e verdachte aan voor reeks explosies in Rotterdam, Capelle aan den IJssel en Den Haag

Rotterdam - Woensdagochtend werd een 19-jarige man uit Wassenaar van zijn bed gelicht omdat hij wordt verdacht van...

Overvallers slaan op de vlucht na mislukte overval Oudendijk Rotterdam

Rotterdam Dinsdag aan het eind van de middag heeft er een overval plaatsgevonden. De overval werd gepleegd door twee...

Twee Rotterdammers (17 en 28) aangehouden voor explosiedreiging bij woning in Den Haag

Den Haag, Rotterdam - Dinsdagochtend 16 april zijn twee Rotterdammers van 28 en 17 jaar oud aangehouden in...