Politie houdt 20-jarige bestuurder aan na achtervolging op hoge snelheden door Rotterdam en Schiedam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Donderdag 8 oktober heeft de politie een 20-jarige automobilist aangehouden na een achtervolging door Rotterdam. De politie doet haar verhaal in een bericht op facebook.

“Wij zagen vanavond op de Tjalklaan in Rotterdam een Audi RS3 rijden die wel even wilde sporten met een Mercedes C63 AMG. En als dat soort auto’s dan de wedstrijd met elkaar aan gaan, dan doen wij graag mee.”, zo schrijft de politie. De Mercedes ging mee met de uitdaging, maar haakte snel af. De Audi reed daarna nog altijd op hoge snelheid richting de A20. Eenmaal de snelweg op en werden snelheden ver boven de 200 kilometer per uur gehaald.

- Advertisement -

Bij Schiedam verliet de snelheidsduivel de snelheid en reed op hoge snelheid door rood. De agenten vonden het nu wel welletjes en zetten hun zwaailichten en het beruchte stopbord aan. In plaats van te stoppen, gaf de bestuurder gas bij en “overtrad hij iedere verkeersregel die hij op dat moment tegen kwam”.

De vluchtende automobilist overschatte toch zijn eigen rijkunsten, want op het Nieuwlandplein botste de man met zijn bolide tegen de rotonde. De achtervolgende agenten konden het voertuig hierna snel klemzetten. De bestuurder werd ingerekend en de Audi RS3 is in beslag genomen.

Blij met nieuwe dienstvoertuigen
“We merken dat vandaag de dag de boeven in steeds snellere auto’s rijden en steeds gekkere capriolen uithalen om uit handen van de politie te blijven.”, zo voegt de politie toe. Ze zijn blij dat ze tegenwoordig gebruik maken van de nieuwe Audi A6 dienstvoertuigen, waardoor ze dit soort weggebruikers van de weg kunnen halen.

Rijbewijzen inleveren
De 20-jarige bestuurder had nog net geen drie jaar zijn rijbewijs, maar is deze voorlopig kwijt. Mocht hij deze terug krijgen, dan moet hij ook eerst een cursus doen bij het CBR wat voor zijn eigen kosten is. Ook mag hij een aantal overtredingen betalen, zoals artikel 5 (gevaar veroorzaken), rechts inhalen, diverse snelheidsovertredingen, het rijden in een onverzekerd voertuig en het niet gebruiken van de richtingaanwijzers.

Overigens laat de politie weten dat ook de Mercedes-bestuurder binnenkort post kan verwachten. Hij zal ook zijn rijbewijs moeten inleveren.


Bron foto: Verkeerspolitie Eenheid Rotterdam

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Vrouw (58) raakt gewond achterin politiebus tijdens transport naar politiebureau

Rotterdam - Een 58-jarige vrouw is woensdagavond gewond geraakt nadat zij na haar aanhouding met een politiebus naar...

Man op heterdaad aangehouden na explosie Maracas Rotterdam-Zevenkamp

Rotterdam - In de nacht van woensdag op donderdag 18 april is een 21-jarige man uit Tilburg op...

Drugslab 5e Industriestraat in Vlaardingen ontmanteld

Vlaardingen - Een groot drugslab in een bedrijfspand aan de 5e Industriestraat in Vlaardingen is woensdag door een...

Politie houdt 18e verdachte aan voor reeks explosies in Rotterdam, Capelle aan den IJssel en Den Haag

Rotterdam - Woensdagochtend werd een 19-jarige man uit Wassenaar van zijn bed gelicht omdat hij wordt verdacht van...