dinsdag, september 21, 2021
7.9 C
Rotterdam
dinsdag 21 september 2021

Politie houdt 20-jarige bestuurder aan na achtervolging op hoge snelheden door Rotterdam en Schiedam

Rotterdam – Donderdag 8 oktober heeft de politie een 20-jarige automobilist aangehouden na een achtervolging door Rotterdam. De politie doet haar verhaal in een bericht op facebook.

“Wij zagen vanavond op de Tjalklaan in Rotterdam een Audi RS3 rijden die wel even wilde sporten met een Mercedes C63 AMG. En als dat soort auto’s dan de wedstrijd met elkaar aan gaan, dan doen wij graag mee.”, zo schrijft de politie. De Mercedes ging mee met de uitdaging, maar haakte snel af. De Audi reed daarna nog altijd op hoge snelheid richting de A20. Eenmaal de snelweg op en werden snelheden ver boven de 200 kilometer per uur gehaald.

Bij Schiedam verliet de snelheidsduivel de snelheid en reed op hoge snelheid door rood. De agenten vonden het nu wel welletjes en zetten hun zwaailichten en het beruchte stopbord aan. In plaats van te stoppen, gaf de bestuurder gas bij en “overtrad hij iedere verkeersregel die hij op dat moment tegen kwam”.

De vluchtende automobilist overschatte toch zijn eigen rijkunsten, want op het Nieuwlandplein botste de man met zijn bolide tegen de rotonde. De achtervolgende agenten konden het voertuig hierna snel klemzetten. De bestuurder werd ingerekend en de Audi RS3 is in beslag genomen.

Blij met nieuwe dienstvoertuigen
“We merken dat vandaag de dag de boeven in steeds snellere auto’s rijden en steeds gekkere capriolen uithalen om uit handen van de politie te blijven.”, zo voegt de politie toe. Ze zijn blij dat ze tegenwoordig gebruik maken van de nieuwe Audi A6 dienstvoertuigen, waardoor ze dit soort weggebruikers van de weg kunnen halen.

Rijbewijzen inleveren
De 20-jarige bestuurder had nog net geen drie jaar zijn rijbewijs, maar is deze voorlopig kwijt. Mocht hij deze terug krijgen, dan moet hij ook eerst een cursus doen bij het CBR wat voor zijn eigen kosten is. Ook mag hij een aantal overtredingen betalen, zoals artikel 5 (gevaar veroorzaken), rechts inhalen, diverse snelheidsovertredingen, het rijden in een onverzekerd voertuig en het niet gebruiken van de richtingaanwijzers.

Overigens laat de politie weten dat ook de Mercedes-bestuurder binnenkort post kan verwachten. Hij zal ook zijn rijbewijs moeten inleveren.


Bron foto: Verkeerspolitie Eenheid Rotterdam

Related Articles

Traumahelikopter ingezet voor medische noodsituatie Mimi Boesnachstraat Spijkenisse

0
Spijkenisse - In de Mimi Boesnachstraat heeft maandagmorgen een medische noodsituatie plaatsgevonden. Vanwege de ernst...

Flinke brand verwoest woning Tuinstraat Gouda

0
Maandag 20 september is aan het einde van de middag brand ontstaan in een woning...

Drie verdachten aangehouden voor bedreiging Lijnbaan Rotterdam

0
Rotterdam - Zondagmiddag vond er een vechtpartij plaats waarbij het slachtoffer werd bedreigd met een...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Demo lhbti-gemeenschap vervangt afgelaste Pride Walk

Demo lhbti-gemeenschap vervangt afgelaste Pride Walk [...]

Bouw school Open Venster in Lombardijen hervat

Bouw school Open Venster in Lombardijen hervat [...]

Dak van de Doelen krijgt zes tennisbanen aan groen

Dak van de Doelen krijgt zes tennisbanen aan groen [...]

Minder dan 1400 coronagevallen, in Rotterdam 42

Minder dan 1400 coronagevallen, in Rotterdam 42 [...]

Ruiten van woning Feyenoord-directeur Koevermans ingegooid

Ruiten van woning Feyenoord-directeur Koevermans ingegooid [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,066VolgersVolg