Politie beëindigt onaangekondigde demonstratie in Den Haag

Date:

Deel bericht:

Den Haag – Zaterdagavond 10 oktober kwamen mensen opnieuw bijeen op het Plein voor de Tweede Kamer om te demonstreren tegen de corona-maatregelen en de spoedwet. Omdat de actie onaangekondigd was, werd de groep verboden te demonstreren.

Online werd opgeroepen om 19.00 uur op het Plein te verzamelen. Zo’n honderd tot tweehonderd actievoerders kwamen af op deze oproep. De politie waarschuwde de demonstranten dat zij hier niet mochten samenkomen, omdat er geen demonstratie was aangemeld.

- Advertisement -

Aanmelding demonstratie
Om ingrijpen van de politie te voorkomen, splitste de groep op en liep door de binnenstad, terwijl er alsnog een demonstratie officieel werd aangemeld. Hierna kwamen zij opnieuw samen op het Plein.

De burgemeester liet weten dat de demonstratie geen toestemming kreeg, waarop de politie de groep opnieuw vorderde om te vertrekken. Opnieuw luisterde de groep, maar wederom gingen zij lopen, nu gezamenlijk als groep.

Aanhoudingen
Op een gegeven moment vorderde de politie om de actie te beëindigen en de stad te verlaten. Toen de groep alsnog doorliep, werden zij op het Lange Poten ingesloten. De politie haalde enkele personen uit de groep die zij zagen als de kopstukken en hielden deze personen aan. De rest van de groep werd opnieuw gevorderd de stad te verlaten, waaraan gehoor lijkt te zijn gegeven.

- Advertisement -

Gerelateerd