Geen spoed maar wel brandweer, bel 0900-0904

Date:

Deel bericht:

Heb je geen spoedsituatie, maar toch de brandweer ter plaatse nodig? Bel dan het nieuwe nummer 0900-0904. Is er wel spoed of een levensbedreigende situatie? Bel dan altijd 112.

Brandweer Nederland lanceert net als de politie een nummer voor niet-spoedeisende meldingen waarbij wel de brandweer nodig “kan” zijn maar er geen spoed bij aanwezig is. Je moet dan denken aan bijvoorbeeld een omgevallen boom of een waterlekkage. Zodra je dit nummer belt wordt je snel geholpen en blijft de 112-lijn vrij voor levensbedreigende en spoedeisende situaties zoals een woning, of een autobrand. Maar ook bijvoorbeeld wanneer iemand vastzit in een lift en heel erg in paniek is geraakt.

- Advertisement -

Met het nieuwe nummer wil de brandweer burgers nog beter van dienst zijn, doordat er geen spoed-meldingen worden opgemaakt blijven de 112-lijnen beter bereikbaar en heeft men sneller iemand aan de telefoon wanneer dat echt nodig is. Twijfel je of het wel of geen spoedmelding betreft, bel dan altijd 112.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd