woensdag, januari 20, 2021

Kamer eist invoering helmplicht snorfietsen om meer letsel te voorkomen

Den Haag – Een meerderheid van de Tweede Kamer vindt dat de helmplicht voor de snorfiets zo snel mogelijk moet worden ingevoerd. Jaarlijks vallen er diverse zwaargewonden en dodelijke slachtoffers bij een verkeersongeval met een snorfiets.

Al langer is de helmplicht besproken in de Tweede Kamer, artsen geven aan dat zo’n plicht veel letsel kan voorkomen. Bestuurders van snorfietsen (Blauw kentekens) zijn een stuk minder beschermd dan bestuurders van een bromfiets (Geel Kenteken). De kans op bijvoorbeeld ernstig hoofdletsel ligt veel hoger, aldaar er bij een valpartij geen bescherming is voor het hoofd.

Een kamer meerderheid wil nu duidelijk hebben van minister van Nieuwenhuizen, de minister geeft echter aan dat het probleem zich bij zo’n helmplicht vermoedelijk zal verplaatsen. Mensen kiezen er bewust voor om op een scooter of brommer zonder helmplicht te rijden, wanneer een plicht wordt ingevoerd zal men zich bijvoorbeeld gaan verplaatsen met een elektrische fiets. Hier wil de minister eerst onderzoek naar laten doen.

De kamer eist dat er nu binnen twee weken een besluit wordt gegeven.

 

Related Articles

Samenvatting Persconferentie woensdag 20 januari : voornemen voor avondklok, en beperking bezoekers thuis

0
Zojuist hebben Premier Rutte en minister De Jonge in een persconferentie nieuwe extra coronamaatregelen bekend...

Ontsnapte gevangene zit weer achter slot en grendel Rotterdam-Kralingen

0
Rotterdam - De politie heeft dinsdag de 21-jarige gevangene welke vrijdag was gevlucht tijdens begeleid...

Brandweervoertuig op zijn kant na ongeval Aveling Hoogvliet

0
Hoogvliet - Bij een ongeluk op de Aveling in Hoogvliet is woensdagmorgen een brandweervoertuig op...

1 REACTIE

Comments are closed.

Laatste Nieuws

Stay Connected

9,201FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg