woensdag, januari 27, 2021

Boetebedrag voor niet naleven afstandsregels vanaf vandaag 95 euro

Landelijk – Het bedrag wat mensen moeten betalen als zij beboet worden voor het niet naleven van de afstandsregels omtrent corona, is verlaagd naar 95 euro. Dit heeft het Openbaar Ministerie vandaag bekend gemaakt.

Dinsdag 13 oktober stemde de Tweede Kamer in met de nieuwe Tijdelijke wet maatregelen Covid-19, beter bekend als de spoedwet. De Eerste Kamer moet zich nog over de Coronawet buigen, voordat deze ingaat.

Een van de aangenomen amendementen voor de Coronawet stelt het boetemaximum voor het overtreden van de afstandsregels vast op 95 euro. De standaardboete die het OM daarvoor hanteerde tijdens de noodverordening was 390 euro.

Boetebedragen door rechters al verlaagd
Kantonrechters van de Rechtbanken Gelderland en Oost-Brabant verlaagden onlangs, vooruitlopend op de vaststelling van de Coronawet, in een aantal verzetszaken het boetebedrag voor anderhalvemeterzaken al naar 95 euro.

Vanwege deze omstandigheden heeft het Openbaar Ministerie besloten het standaardboetebedrag voor het niet respecteren van de afstandsregels met ingang van vandaag, woensdag 14 oktober, op 95 euro vast te stellen.

 

Related Articles

Uitslaande brand restaurant Plaswijckpark Ringdijk Rotterdam

0
Woensdagavond 27 januari rond 19.15 uur is een uitslaande brand uitgebroken in een rietendak van...

Beschietingen woning Charactostraat Capelle aan den IJssel link met vier schietincidenten

0
Capelle aan den IJssel - De eigenaar van de woning aan de Charactostraat in Capelle...

33 arrestaties na onrust in Rotterdam West en Zuid, rustig in Prins Alexander en Capelle aan den IJssel

0
Rotterdam - De vierde avond van de avondklok is in Rotterdam veel rustiger verlopen dan...

Laatste Nieuws

Stay Connected

9,259FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg