Boetebedrag voor niet naleven afstandsregels vanaf vandaag 95 euro

Date:

Share post:

Landelijk – Het bedrag wat mensen moeten betalen als zij beboet worden voor het niet naleven van de afstandsregels omtrent corona, is verlaagd naar 95 euro. Dit heeft het Openbaar Ministerie vandaag bekend gemaakt.

Dinsdag 13 oktober stemde de Tweede Kamer in met de nieuwe Tijdelijke wet maatregelen Covid-19, beter bekend als de spoedwet. De Eerste Kamer moet zich nog over de Coronawet buigen, voordat deze ingaat.

Een van de aangenomen amendementen voor de Coronawet stelt het boetemaximum voor het overtreden van de afstandsregels vast op 95 euro. De standaardboete die het OM daarvoor hanteerde tijdens de noodverordening was 390 euro.

Boetebedragen door rechters al verlaagd
Kantonrechters van de Rechtbanken Gelderland en Oost-Brabant verlaagden onlangs, vooruitlopend op de vaststelling van de Coronawet, in een aantal verzetszaken het boetebedrag voor anderhalvemeterzaken al naar 95 euro.

Vanwege deze omstandigheden heeft het Openbaar Ministerie besloten het standaardboetebedrag voor het niet respecteren van de afstandsregels met ingang van vandaag, woensdag 14 oktober, op 95 euro vast te stellen.

 

- Advertisement -

Gerelateerd