Gemeente Rotterdam beloont goed rijgedrag

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – In de Dantestraat in Rotterdam is een nieuwe snelheidsmeter gebouwd die in plaats van overtreders bekeurt, goed rijgedrag beloont.

Ondanks dat de Dantestraat geen doorgaande weg is, rijden veel automobilisten boven de toegestane 30 km per uur. Door middel van het nieuwe bord wordt gekeken of beloning meer oplevert dan bestraffen.

- Advertisement -

Wethouder Judith Bokhove van Mobiliteit, jeugd en taal: “Veel van de automobilisten die te hard rijden, wonen zelf in de wijk. De Safety-Safe helpt op een positieve manier om het verkeer veiliger te maken en de wijk krijgt er iets leuks voor terug. Dat levert de wijk meer op dan alleen een boete uitschrijven.”

Opgespaard bedrag naar de wijk
Hoe meer automobilisten zich aan de snelheid houden, hoe hoger het opgespaarde bedrag wordt. Dit bedrag zal worden gebruikt om de verkeersveiligheid rondom de speeltuin in de wijk te verbeteren.

Proef duurt maand
Het bord op de Dantestraat is de eerste in Rotterdam, maar ook in diverse andere plaatsen in Nederland en België is de proef gehouden. Daar worden de testen succesvol genoemd en heeft het gezorgd tot een kwart minder hardrijders. De snelheidsmeter zal dertig dagen op de Dantestraat blijven staan.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Nacht gevuld met explosies in Rotterdam en Maassluis

Rotterdam, Maassluis - In de nacht van woensdag op donderdag 17 oktober zijn er drie explosies geweest: één...

Politievrijwilliger Rotterdam aangehouden wegens schending ambtsgeheim en omkoping

Rotterdam - Een politievrijwilliger van de eenheid Rotterdam is aangehouden en buiten functie gesteld wegens verdenking van computervredebreuk,...

Gewapende overval op tankstation in Rotterdam, dader zonder buit gevlucht

Rotterdam - Dinsdagavond is personeel van een tankstation aan de Prins Alexanderlaan in Rotterdam bedreigd tijdens een gewapende...

Beroving bij telefoonafspraak via Marktplaats Weipoort Rotterdam

Rotterdam - Woensdagavond is een 21-jarige man uit Nieuwegein gewond geraakt bij een beroving in de Rotterdamse wijk...