Gemeente Rotterdam beloont goed rijgedrag

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – In de Dantestraat in Rotterdam is een nieuwe snelheidsmeter gebouwd die in plaats van overtreders bekeurt, goed rijgedrag beloont.

Ondanks dat de Dantestraat geen doorgaande weg is, rijden veel automobilisten boven de toegestane 30 km per uur. Door middel van het nieuwe bord wordt gekeken of beloning meer oplevert dan bestraffen.

- Advertisement -

Wethouder Judith Bokhove van Mobiliteit, jeugd en taal: “Veel van de automobilisten die te hard rijden, wonen zelf in de wijk. De Safety-Safe helpt op een positieve manier om het verkeer veiliger te maken en de wijk krijgt er iets leuks voor terug. Dat levert de wijk meer op dan alleen een boete uitschrijven.”

Opgespaard bedrag naar de wijk
Hoe meer automobilisten zich aan de snelheid houden, hoe hoger het opgespaarde bedrag wordt. Dit bedrag zal worden gebruikt om de verkeersveiligheid rondom de speeltuin in de wijk te verbeteren.

Proef duurt maand
Het bord op de Dantestraat is de eerste in Rotterdam, maar ook in diverse andere plaatsen in Nederland en België is de proef gehouden. Daar worden de testen succesvol genoemd en heeft het gezorgd tot een kwart minder hardrijders. De snelheidsmeter zal dertig dagen op de Dantestraat blijven staan.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Rotterdammer en Schiedammer vast voor babbeltrucs in regio Rotterdam

Rotterdam - De politie heeft twee verdachten aangehouden die ervan worden verdacht meerdere diefstallen te hebben gepleegd door...

Opnieuw explosie in woning Nieuwe Crooswijkseweg Rotterdam

Rotterdam - Bij een woning aan de Nieuwe Crooswijkseweg in Rotterdam-Crooswijk is afgelopen nacht geprobeerd om een explosief...

Explosie bij woning Averdijk Rotterdam IJsselmonde mogelijk vergissing

In Rotterdam IJsselmonde, aan de Averdijk, heeft zich in de nacht van dinsdag op woensdag een explosie voorgedaan,...

Man (82) overleden na ongeluk met scootmobiel in Rotterdam

Een 82-jarige man is woensdag overleden nadat hij dinsdagmiddag betrokken was bij een ongeluk met zijn scootmobiel, zo...