Kitten in dichtgeknoopte tas gedumpt bij container op Crooswijkseweg in Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Een jonge onschuldige kitten van slechts vijf weken oud. De droom voor velen, maar toch nam iemand de beslissing om het beestje in een tas te stoppen en bij een vuilcontainer te gooien. Het dierenopvangcentrum deelde het bizarre voorval op facebook.

Het gebeurde op de Crooswijkseweg in Rotterdam. Het dierenopvangcentrum Vlaardingen heeft zich ontfermd en heeft er geen woorden voor:

- Advertisement -

“Moet je je eens voorstellen dat je zo’n klein lijfje oppakt, een plastic tas uit de kast pakt en het kleintje erin stopt. Om te voorkomen dat hij eruit klimt, knoop je de tas natuurlijk dicht. Je doet je jas aan en je loopt met de tas met daarin een kleintje die ‘mieuw mieuw mieuw’ schreeuwt naar een container, je gooit de tas neer en je gaat weer lekker terug naar binnen waar het warm is.”

Volgens het opvangcentrum is het beestje op tijd gered. Zij laten weten dat de kitten die zij Appie hebben genoemd, veilig en warm bij een gastgezin zit.

Overspoeld met reacties
Het dierenopvangcentrum is na het bericht overspoeld met reacties. Ook door mensen die Appie graag willen adopteren. Het opvangcentrum zegt dat adopteren of reserveren nog niet mogelijk is. Appie is vermoedelijk te vroeg bij zijn moeder weggehaald en moet daarom nog meer leren bij het gastgezin.

“Het is nu echter nog veel te vroeg om hem te herplaatsen of te reserveren. Als het zo ver is dat hij herplaatst kan worden, dan komt hij op www.ikzoekbaas.nl te staan, en de plaatsing gaat dan via onze collega’s in Gouda. Maar dit kan nog wel een paar weken duren. Laten we eerst maar zorgen dat hij een stukje groter wordt.”

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Mannen houden personeel onder schot tijdens overval Aelbrechtskade Rotterdam

Rotterdam - De politie is op zoek naar getuigen van een overval op een restaurant aan de Aelbrechtskade...

Vuurwapens en messen van straat na actie preventief fouilleren in Rotterdam-Charlois

Rotterdam - Bij een zogeheten preventief fouilleeractie in Rotterdam Charlois heeft de politie op vrijdag 19 april twee...

Woning vol rook door schoorsteenbrand Dilledonk-Zuid Spijkenisse

Spijkenisse - Donderdagavond 25 april is er brand uitgebroken in een schoorsteen van een woning aan de Dilledonk-Zuid...

Grote brand in leegstaand kantoorpand Oosthavenkade Vlaardingen

Vlaardingen - In een groot kantoorpand aan de Oosthavenkade in Vlaardingen is donderdagmorgen rond 07.00 uur een grote...