132 bekeuringen en 4 aanhouding bij verkeerscontrole Rotterdam Ommoord

Date:

Share post:

Rotterdam – De grote verkeerscontrole in Rotterdam-Ommoord heeft vrijdagavond 132 bekeuringen en 4 aanhoudingen opgeleverd. Politieagenten stonden in verschillende teams op de diverse toegangswegen richting Ommoord opgesteld. Ook werd er mobiel gecontroleerd in de wijk.

De politie heeft na aanleiding vanuit meldingen van bewoners gecontroleerd op snelheid, het fietsen over winkelcentrum Hesseplaats en op de metro-lijnen van de RET in Ommoord gecontroleerd. Ook is er met behulp van een lasergun snelheid gemeten op onder andere de President Wilsonweg.

Aan het begin van de actie merkte een ANPR camera een bestelbus op die gestolen bleek te zijn. Een 50-jarige Rotterdammer werd door agenten als verdachte aangehouden. De bestelbus bleek 2 dagen ervoor te zijn gestolen in Crooswijk. De bus is inmiddels terug naar de eigenaar.

De politie heeft zeer veel scooters en bromfietsen gecontroleerd. Ook werd er gemeten op snelheid. Agenten schreven 18 bekeuringen uit, en meerdere bestuurders kregen een WOK-melding omdat de constructiesnelheid van het voertuig te hoog lag. 15 mensen reden zonder geldig rijbewijs op een scooter, één van hen werd voor de zesde keer gepakt en kon gelijk zijn scooter inleveren, deze zal worden vernietigd. Bij de RET controle zijn er 22 bekeuringen voor zwart rijden, zonder vervoersbewijs geschreven en nog 16 bekeuringen voor onder andere overlast en onrust veroorzaken in het openbaar vervoer.

Er werden twee bestuurders aangehouden voor het rijden onder invloed van drugs één bestuurder die met alcohol achter het stuur zat blies 465 ug/l. Deze persoon is zijn rijbewijs kwijtgeraakt.

De wijkagenten spreken wederom van een succesvolle actie, hopelijk draagt de actie bij aan een betere verkeersveiligheid in de wijk.

Lees ook : Voor de derde keer grote politieactie “Ommoord op slot” 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd