Onbegrip over zondagse kerkdienst met 200 man Mieraskerk Krimpen aan den IJssel

Date:

Share post:

Krimpen aan den IJssel – Burgers hebben op social media verontwaardigd gereageerd dat de Mieraskerk in Krimpen aan den IJssel per dienst 200 mensen toelaat. Onverantwoord vinden de burgers op onder andere Facebook. De kerk schrijft op de website dat er ventilatiemaatregelen zijn getroffen, de ramen gaan open dus trek een jas aan.

De dienst wordt alleen voor genodigden gehouden, ben je niet uitgenodigd dan wordt je niet verzocht om te komen. In de kerk kunnen normaliter 1631 personen de dienst bijwonen. Over het gebruik van een mondkapje wordt niet gesproken op de website. De dienst wordt geleid door predikant A Kort, tegen wie in April nog aangifte is gedaan omdat hij het stadsbestuur van Krimpen aan den IJssel in een uitgelekte brief opriep om naar ‘’Gods wil en wet te handelen.’’ De Predikant noemde corona de straf van god.

In Krimpen aan den IJssel werden de afgelopen week veel meer besmettingen geregistreerd. Het is onbegrijpelijk voor de medeburger dat voor kerken een uitzondering is gemaakt, helaas kan het Kabinet hier geen passende maatregelen tegen nemen. Dit komt doordat de grondwet een kerkelijke dienst goed beschermd.

 

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd