Eerste coronapatiënt vervoerd met “coronahelikopter” van Rotterdam naar Almelo

Date:

Share post:

- Advertisement -

Maandagmiddag is vanaf het Erasmus MC in Rotterdam voor het eerst in de tweede golf een coronapatiënt per helikopter verplaatst naar een andere ziekenhuis. De patiënt werd met de zogenoemde Coronahelikopter verplaatst van Rotterdam naar de Ziekenhuisgroep Twente in Almelo.

Vanuit Twente vliegt de helikopter door naar Zaandam om een patiënt over te brengen naar Groningen. De traumahelikopter welke normaliter als reservehelikopter dient voor vervoer vanaf de Waddeneilanden wordt nu ingezet als speciale “coronahelikopter”. De helikopter zelf is groter dan een reguliere traumahelikopter, in de helikopter kan een patiënt verzorgd worden.

In het voorjaar vlogen er twee coronahelikopters, toen de werden in de eerste golf tot eind mei 66 coronapatiënten uit heel Nederland verplaatst naar Duitsland. Hoeveel coronapatiënten er in Nederland waren vervoerd met een helikopter is nog niet bekend. In Duitsland staan er inmiddels 71 bedden klaar, vooralsnog zijn er voor nu geen coronapatiënten overgebracht, in de komende dagen zou dat wel kunnen gebeuren, zegt Ernst Kuipers, voorzitter van Landelijk Netwerk Acute Zorg.

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd