zondag, maart 7, 2021

Eerste coronapatiënt vervoerd met “coronahelikopter” van Rotterdam naar Almelo

Maandagmiddag is vanaf het Erasmus MC in Rotterdam voor het eerst in de tweede golf een coronapatiënt per helikopter verplaatst naar een andere ziekenhuis. De patiënt werd met de zogenoemde Coronahelikopter verplaatst van Rotterdam naar de Ziekenhuisgroep Twente in Almelo.

Vanuit Twente vliegt de helikopter door naar Zaandam om een patiënt over te brengen naar Groningen. De traumahelikopter welke normaliter als reservehelikopter dient voor vervoer vanaf de Waddeneilanden wordt nu ingezet als speciale “coronahelikopter”. De helikopter zelf is groter dan een reguliere traumahelikopter, in de helikopter kan een patiënt verzorgd worden.

In het voorjaar vlogen er twee coronahelikopters, toen de werden in de eerste golf tot eind mei 66 coronapatiënten uit heel Nederland verplaatst naar Duitsland. Hoeveel coronapatiënten er in Nederland waren vervoerd met een helikopter is nog niet bekend. In Duitsland staan er inmiddels 71 bedden klaar, vooralsnog zijn er voor nu geen coronapatiënten overgebracht, in de komende dagen zou dat wel kunnen gebeuren, zegt Ernst Kuipers, voorzitter van Landelijk Netwerk Acute Zorg.

 

Related Articles

Politie op zoek naar mogelijke uithaler in Waalhavengebied Rotterdam

0
Rotterdam - De politie is in de nacht van zaterdag op zondag urenlang op zoek...

Man zwaargewond onderaan flat aangetroffen Palsterkamp Rotterdam

0
Rotterdam - Omstanders hebben in de nacht van zaterdag op zondag op het Palsterkamp aan...

Twee zwaargewonden bij steekpartij 1e Middellandstraat Rotterdam

0
Rotterdam - Bij een steekpartij op de hoek van de 1e Middellandstraat met de Duivenvoordestraat...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

RSS Error: A feed could not be found at `https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/zuid-holland/rotterdam.xml`; the status code is `403` and content-type is `text/html`

Stay Connected

9,368FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg