RET gaat reizigers helpen drukte in te schatten

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De RET is gestart met het aanbieden van een drukte-indicator in de reisplanner op RET.nl en in de Real Time App. Met deze service krijgen reizigers inzicht in de verwachte drukte in de voertuigen.

Met de drukte-indicator krijgen reizigers, op basis van historische gegevens, in de RET Reisplanner en Real Time app een voorspelling van de drukte in het voertuig dat ze willen pakken. Eén poppetje staat voor een rustig voertuig, twee voor een matig druk voertuig en drie voor drukte waarbij het behoorlijk vol zit of reizigers moeten staan.

- Advertisement -

Maurice Unck, algemeen directeur RET: “Met de drukte-indicator bedienen we reizigers nu en in de toekomst. Nú doordat deze reizigers helpt drukte te mijden in tijden van corona. En op de langere termijn door bij te dragen aan spreiding van grote reizigersstromen over de dag.”

Uit een recent klantonderzoek van de RET kwam naar voren dat reizigers het op prijs stellen om vooraf te kunnen zien hoe druk het is, in het bijzonder zolang het coronavirus onder ons is. Dat was voor de RET reden om extra prioriteit te geven aan het ontwikkelen van deze dienst.

Zelflerend algoritme
Het systeem is gebaseerd op een algoritme die zelflerend is en zal komende tijd geëvalueerd worden. In deze fase is de service alleen beschikbaar voor bus en tram; later dit jaar wordt daar ook metro aan toegevoegd. Daarnaast worden de invloed van het weer en evenementen in de toekomst meegewogen.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Rotterdammer en Schiedammer vast voor babbeltrucs in regio Rotterdam

Rotterdam - De politie heeft twee verdachten aangehouden die ervan worden verdacht meerdere diefstallen te hebben gepleegd door...

Rijksweg A15 bij Barendrecht deels afgesloten na ongeval

Barendrecht - Maandag 18 maart is de hoofdbaan van de Rijksweg A15 in één rijrichting rond het middaguur...

Medewerkers fruitbedrijf vinden grote hoeveelheid cocaïne in levering ananassen

Regio - Medewerkers van een fruitopslag in de Rotterdamse regio heeft tijdens het uitladen van een container een...

Schade na explosies in Rotterdam en Capelle aan den IJssel

Rotterdam, Capelle aan den IJssel - In de nacht van Zondag 4 februari op Maandag 5 februari hebben...