Agenten lossen waarschuwingsschot bij aanhouding verdachte na bedreiging met vuurwapen in Rotterdam

Date:

Share post:

- Advertisement -

Rotterdam, Den Haag – Dinsdag 20 oktober heeft de politie een man aangehouden nadat deze in Rotterdam iemand bedreigde met een vuurwapen. Bij de aanhouding moesten agenten waarschuwingsschoten lossen.

Het slachtoffer had een verkoopafspraak aan het Samuel Mullerplein in Rotterdam. Hij stapte in de auto bij de twee verdachten. Hier werd de man bedreigd met een vuurwapen. Gelukkig kon hij ontkomen, waarna de auto weg reed.

De politie werd ingeseind en het signalement en het kenteken van de auto werden doorgegeven. Een ANPR-camera herkende het kenteken, waarna agenten de achtervolging konden inzetten.

BTGV
De auto werd in Den Haag tot stoppen gedwongen en één verdachte kon worden aangehouden door middel van een BenaderingsTechniek Gevaarlijke Verdachten (BTGV). Hierbij moesten agenten een waarschuwingsschot lossen. De andere verdachte is nog voortvluchtig.

De politie verricht nader onderzoek.

- Advertisement -

Gerelateerd