Illegaal feest eindigt in geweld tegen agenten in Alblasserdam

Date:

Deel bericht:

Alblasserdam – Politieagenten die vrijdag 23 oktober kort voor middernacht een illegaal feest op een schip nabij Oceano beëindigden, kregen te maken met een golf van geweld. De aanwezigen keerden zich massaal tegen de agenten.

Tijdens surveillance zagen enkele agenten feestverlichting branden aan boord van een boot bij de Ocenaco. Toen zij poolshoogte gingen nemen, hoorden en zagen zij dat er een feest gaande was waarbij luide muziek werd afgespeeld. Hierop besloten de agenten om de boot te betreden.

- Advertisement -

Aan boord is getracht om met een persoon in gesprek te gaan, deze was niet goed aanspreekbaar omdat hij behoorlijk onder invloed van alcohol was. In de binnenruimte van het schip waren zo’n vijftien personen volop aan het feesten. De agenten zagen daarbij dat de aanwezigen zich niet aan de Coronaregels hielden. Hierop werd besloten om een einde te maken aan dit feest.

Bij het aanroepen negeerde de aanwezigen de opdracht van de agenten om te stoppen. In plaats daarvan ontstond discussie met de personen waarop men ging duwen en trekken. Tijdens dit tumult werd het politieshirt van een van de agenten kapot getrokken. Toen agenten versterking hadden opgeroepen, werd besloten om de aanwezigen te verwijderen van het schip.

Golf van geweld
De groep ging vervolgens vol in verzet: er werd met glazen en stoelen naar agenten gegooid. Ook werd er met agenten gevochten. In totaal hield de politie vijf raddraaiers aan. De verdachten, vier mannen en een vrouw in de leeftijd van 23 tot 34 jaar, komen uit Alblasserdam.

Politie neemt de zaak erg hoog op: “Agenten stappen naar voren om de samenleving te beschermen en uitvoering te geven aan maatregelen met betrekking tot de Corona-pandemie. Dan past het gedrag van de aanwezigen op het schip op geen enkele wijze hierin. Schandalig wat daar plaatsvond. Twee agenten raakten in het tumult lichtgewond.”

De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Schade aan woningen na explosie Kruisdijk Poortugaal

Poortugaal - Vrijdagavond 19 april rond 21.37 uur heeft er een explosie plaatsgevonden aan de Kruisdijk in Poortugaal. Door...

Geparkeerde auto vliegt in brand Nieuwpoortweg Schiedam

Schiedam - Vrijdagavond 19 april omstreeks 18:00 is er brand uitgebroken in een voertuig aan de Nieuwpoortweg in...

Brand in kruipruimte van woning na het branden van onkruid Oberonhof Hoogvliet

Hoogvliet Rotterdam - In de kruipruimte van een woning aan de Oberonhof in Hoogvliet is Vrijdagavond brand uitgebroken....

Elektrische fiets vliegt in de brand, brandweer weet erger te voorkomen Justus van Effenlaan Waddinxveen

Waddinxveen - Vrijdagmiddag 19 april omstreeks 17:43 is er brand uitgebroken in een tuinhuisje aan de Justus van...