50-jarige Belg aangehouden met lading cocaïne op Rotterdams haventerrein

Date:

Share post:

- Advertisement -

Rotterdam – Vrijdag 30 oktober hebben Douane en politie een 50-jarige Belg aangehouden en 410 kilo cocaïne in beslag genomen in de Rotterdamse haven. Dit laat het Openbaar Ministerie vandaag weten.

De Belg liep tegen de lamp toen hij zonder toestemming het haventerrein af wilde rijden met de container. Tijdens controle bleek de container gevuld met zakken vol ferrosilicum, een gronstof voor in de staalindustrie. Een aantal zakken bleken gevuld met cocaïne.

De lading was bestemd voor een bedrijf in Frankrijk. Deze heeft vermoedelijk niks met de smokkel te maken. De 50-jarige bestuurder is aangehouden en wordt verhoord. De man is vandaag voorgeleid en zijn voorarrest is met veertien dagen verlengd.

De cocaïne met een geschatte straatwaarde van ruim dertig miljoen euro is in beslag genomen en inmiddels vernietigd.Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam heeft de zaak verder in onderzoek.

- Advertisement -

Gerelateerd