Autohuurder aangehouden na zwabberen over Rotterdamse Aelbrechtskade

Date:

Share post:

Rotterdam – In de nacht van donderdag op vrijdag hebben agenten een automobilist aan de kant gezet, omdat deze zwabberend over de weg reed. Maar wat ze in de auto aantroffen, hadden ze vermoedelijk niet aan zien komen.

De agenten zagen de auto over de Aelbrechtskade rijden, terwijl deze van de ene naar de andere kant heen en weer zwalkte. Reden genoeg voor een controle.

Eenmaal aan de kant gezet en een deur openging, werden de agenten geconfronteerd met een enorme alcoholwalm. Bij een blik in het voertuig zagen ze overal flessen lachgas slingeren.

De auto betrof een huurauto en de bestuurder gaf aan zijn papieren te zijn vergeten. Een naam die hij opgaf, bleek niet de zijne. De bestuurder werd aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Geen rijbewijs
Door middel van een vingerafdrukscanner werd de identiteit vastgesteld. Toen bleek ook waarom: de man zijn rijbewijs was volledig ongeldig verklaard.

Uit een afgenomen speekseltest bleek ook het gebruik van THC (de werkzame stof in cannabis). De aanwezigheid van lachgas bij een persoon kan niet worden aangetoond. Wel zijn de twintig flessen lachgas in beslag genomen.

De man weigerde medewerking aan een bloedproef voor nadere vaststelling van het drugsgebruik. Dit betekent dat hem bij voorbaat rijden onder invloed ten laste wordt gelegd. Overigens bleek dat het niet de eerste keer is dat hij onder invloed of zonder geldig rijbewijs rijdt. De man zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

- Advertisement -

Gerelateerd