Rotterdamse spendeert 17.000 euro aan privé-uitgaven met bankpas van gehandicaptenzorg

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Een 28-jarige vrouw uit Rotterdam stond vrijdag voor de rechter, nadat ze voor bijna 17.000 euro aan privé-uitgaven had gedaan met een betaalpas van werk.

De vrouw was werkzaam bij een instelling voor gehandicaptenzorg en was één van de begeleiders van de bewoners. Daarom had ze een pas om voor de bewoners en de gemeenschappelijke woning uitgaven te kunnen doen. De zorginstelling had een systeem waarbij twee begeleiders elkaar controleerden. Maar dat was niet nodig, had de vrouw – die één van de controleurs was – tegen haar collega gezegd.

- Advertisement -

Overschreden budget
Toen bij één van de bewoners een keer het budget werd overschreden, gingen de spreekwoordelijke alarmbellen rinkelen. Er werd een grote controle gedaan en bleken er opvallende uitgaven te zijn. Een cliënt van 52 bijvoorbeeld die een cadeaubon van 300 euro bij een babywinkel had aangeschaft.

De vrouw had lang vol kunnen houden dat alles in orde was en dat ze niet gecontroleerd hoefde te worden, maar werd uiteindelijk dan toch helemaal doorgelicht. Het bleek dat ze al twee en een half jaar uitgaven voor zichzelf had gedaan met de pas van de woongroep. De totale schade; bijna 17.000 euro.

Bij de zorginstelling is ze direct ontslagen. Vrijdag kwam haar strafzaak bij de rechter voor.

Uitspraak rechter
Omdat de vrouw niet is komen opdagen, werd haar zaak bij verstek behandeld. Het Openbaar Ministerie eiste een werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden. De rechter legde een gelijke straf op, behalve dat de voorwaardelijke gevangenisstraf werd verminderd tot 1 maand.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Traumahelikopter ingezet voor onwel persoon op kermis Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Vrijdagmiddag 26 april rond 17.50 uur is een persoon op het terrein van...

Brand in appartementencomplex Prinsenplein Rotterdam

Rotterdam - Vrijdagmiddag 26 april rond 13.00 uur is er brand uitgebroken in een flatgebouw aan het Prinsenplein...

Mannen houden personeel onder schot tijdens overval Aelbrechtskade Rotterdam

Rotterdam - De politie is op zoek naar getuigen van een overval op een restaurant aan de Aelbrechtskade...

Vuurwapens en messen van straat na actie preventief fouilleren in Rotterdam-Charlois

Rotterdam - Bij een zogeheten preventief fouilleeractie in Rotterdam Charlois heeft de politie op vrijdag 19 april twee...