Verdere afschaling bij RET door oplopend ziekteverzuim

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Vanaf aankomende vrijdag (13 november) zullen er minder RET-trams rijden op de lijnen 4, 7, 8, 20, 23 en 25. Een oplopend ziekteverzuim onder rijdend personeel is reden voor deze afschaling.

Eerder werden ook al het aantal spitsritten van enkele Metrolijnen teruggeschroefd. Dit was ook al vanwege het ziekteverzuim onder het personeel. Nu het verder oploopt, moeten ook de trams eraan geloven.

- Advertisement -

“Nu de ‘r’ in de maand zit, heeft de RET te maken met een hoger ziekteverzuim, vooral in combinatie met corona. Bestuurders met klachten blijven thuis, laten zich testen en wachten thuis de testuitslag af. Dat maakt dat er minder mensen beschikbaar zijn dan gebruikelijk.”, aldus de RET.

Wat verandert er voor reizigers?
Bij het afschalen heeft de RET in samenspraak met opdrachtgever MRDH gekeken waar aanpassingen de minste impact hebben op reizigers. Dat leidt tot de volgende aanpassingen vanaf vrijdag 13 november:

  • De lijnen 4, 7 en 8 gaan op doordeweekse dagen elke 12 minuten in plaats van elke 10 minuten rijden
  • De lijnen 20, 23 en 25 gaan op doordeweekse dagen in de spits elke 7,5 minuut in plaats van elke 7 minuten rijden

Reisplanner en RET Real Time App
De gewijzigde dienstregeling is opgenomen in de RET Reisplanner en de RET Real Time App. Reizigers kunnen hun reis plannen op basis van de wijzigingen die op 13 november ingaan.

Gecontroleerd afschalen
De RET monitort het verzuim nauwgezet, om zo gecontroleerd af te kunnen schalen in plaats van ad hoc ritten te moeten laten vervallen.

Afschalen vanwege ziekteverzuim is in lijn met de afspraken met het Rijk, zo voegt de vervoerder toe aan hun uitleg: “Het Rijk heeft de vervoersbedrijven gevraagd zo veel mogelijk de maximale dienstregeling te rijden. Als dit door onvoldoende beschikbaarheid van bestuurders of chauffeurs onmogelijk is, mogen vervoerders afschalen.”

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Lichtgewonde bij eenzijdig ongeval Havendijk Schiedam

Havendijk, Schiedam - Woensdagavond 24 april rond 18.20 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden. Een automobilist is door...

Uitslaande flatbrand aan Arrheniusweg in Rotterdam

Rotterdam - Woensdagochtend 24 april is een uitslaande brand uitgebroken in een flat aan de Arrheniusweg. Mede omdat...

Aanhouding na melding steekpartij Brede Hilledijk Rotterdam

Rotterdam - Op de Brede Hilledijk is vanavond rond 19.45 uur een melding van een steekpartij geweest. De...

Kind bekneld tussen dakluik van dakterras Maashaven Noordzijde Rotterdam

Rotterdam - Op het dakterras van woningen aan de Maashaven Noordzijde is vanavond rond 17.33 uur een kind...