Ambassade Saoedi-Arabië in Den Haag beschoten

Date:

Share post:

Den Haag – In de ochtend van donderdag 12 november is de ambassade van Saoedi-Arabië beschoten. Tientallen schoten zijn gelost.

De politie zegt dat er even voor 6 uur de melding binnenkwam dat er geschoten zou zijn op het ambassadegebouw, gelegen aan de Koninginnegracht. Ter plaatse troffen agenten tientallen hulzen op straat aan en evenveel kogelinslagen in het pand. Niemand raakte gewond.

De politie is de hele ochtend al bezig om uitgebreid onderzoek te doen naar het voorval. De schade is op alle verdiepingen te zien. Het twintigtal kogelgaten zitten in de muren, ramen en de voordeuren. De politie roept getuigen op om contact op te nemen via 0900-8844.

Gisteren aanslag op westerse diplomaten in Saoedi-Arabië
Buitenlandse media berichten dat er gisteren een bomaanslag is geweest in Jeddah, de hoofdstad van Saoedi-Arabië. Dit zou een gerichte aanslag zijn geweest op westerse diplomaten, die samenkwamen tijdens een herdenkingsdienst voor de Eerste Wereldoorlog. Deze media zeggen dat er een mogelijk verband bestaat, maar dit is in dit stadium nog te vroeg om te zeggen.

- Advertisement -

Gerelateerd