14-jarige jongen aangehouden voor explosie in woning Indische Tuin in Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Agenten hielden vanmorgen een 14-jarige jongen aan in zijn woning in Rotterdam in het onderzoek naar de explosie aan de Indische Tuin in Rotterdam.

De bewoonster lag zondag 8 november op de bank toen zij werd opgeschrikt door een harde knal. Nauwelijks bekomen van de schrik belde zij de hulpdiensten.

- Advertisement -

De politie is meteen een onderzoek gestart en al vrij snel werd er duidelijk dat het om illegaal vuurwerk ging die door de brievenbus van het slachtoffer naar binnen is gegooid. De schade aan de woning was groot; alle ruiten van het appartement zijn gesprongen en de deurpost is ontzet.

Ook werd er in de meterkast een zelfgemaakt explosief van illegaal vuurwerk gevonden wat door het Team Explosieven Verkenning (TEV) onschadelijk is gemaakt.

Na onderzoek deze week kwam de 14-jarige jongen in het vizier. Hij is vanmorgen aanhouden in zijn woning in Rotterdam en wordt verhoord.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Rotterdammer en Schiedammer vast voor babbeltrucs in regio Rotterdam

Rotterdam - De politie heeft twee verdachten aangehouden die ervan worden verdacht meerdere diefstallen te hebben gepleegd door...

Woningen ontruimd door brand tegen geval Korte Vest Gouda

Gouda - Donderdagmorgen rond 06.00 uur zijn zes woningen ontruimd door een brand tegen de gevel. Op de...

Opnieuw explosie in woning Nieuwe Crooswijkseweg Rotterdam

Rotterdam - Bij een woning aan de Nieuwe Crooswijkseweg in Rotterdam-Crooswijk is afgelopen nacht geprobeerd om een explosief...

Explosie bij woning Averdijk Rotterdam IJsselmonde mogelijk vergissing

In Rotterdam IJsselmonde, aan de Averdijk, heeft zich in de nacht van dinsdag op woensdag een explosie voorgedaan,...