Grote drugs- en geldvangst in woningen Rotterdam-zuid

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De politie heeft afgelopen zondag honderden kilo’s cocaïne en bijna twee miljoen euro in beslag genomen in enkele appartementen in Rotterdam-zuid. Dit heeft de politie vandaag bekend gemaakt.

“Voor de productie van drugs, drugshandel of -opslag wordt vaak gebruik gemaakt van appartementen in duurdere woontorens, waar weinig sociale controle is en de criminelen redelijk ongestoord hun gang kunnen gaan”, zo legt de politie uit.

- Advertisement -

Dit soort appartementen worden vaak spookwoningen genoemd. “Spookbewoning is een benaming voor appartementen die niet of nauwelijks bewoond zijn en waar meestal niemand ingeschreven staat, maar waar wél criminele activiteiten plaatsvinden. Meestal gaat het om drugs gerelateerde activiteiten.”

Drugs en vuurwapen
De politie had informatie dat een appartement aan de Strevelsweg vermoedelijk gebruikt werd voor de opslag van drugs. De politie hield de woning enige tijd in de gaten en zag regelmatig twee mannen met grote tassen de woning in en uit gaan. Agenten volgden de mannen ook heimelijk naar een woning aan de Lange Hilleweg die eveneens regelmatig met grote tassen werd bezocht.

In de nacht van zaterdag 7 op zondag 8 november deed de politie met het Openbaar Ministerie een instap op beide adressen en vond zowel op de Strevelsweg als op de Lange Hilleweg 300 kilo cocaïne. Op de Strevelsweg was de drugs verstopt in een verborgen ruimte in de woning. In de verborgen ruimte lag ook een vuurwapen en munitie.

De 600 kilo cocaïne heeft een straatwaarde van tussen de 18 en 24 miljoen euro. De drugs zijn zo snel mogelijk getest, gewogen en daarna vernietigd. Op de Lange Hilleweg zijn twee mannen aangehouden. Beide verdachten zijn 29 jaar en hebben geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland. Zij zijn door de officier van justitie voorgeleid aan de rechter-commissaris en voor veertien dagen in bewaring gesteld.

Koffers met miljoenen
Bij de observatie werd ook een auto gezien die mogelijk een relatie had met de drugshandel. Nader onderzoek naar deze auto leidde de politie naar een woning aan het Kruisplein. De agenten zagen dat twee personen verlieten deze auto met koffers en gingen een appartement aan het Kruisplein binnen.

De politie stapte afgelopen woensdag deze woning binnen en vond daar een 36-jarige man en een 58-jarige vrouw, die geld zaten te tellen. Ook deze verdachten hebben geen vaste woon- of verblijfplaats en zijn door de officier van justitie voorgeleid aan de rechter-commissaris en voor veertien dagen in bewaring gesteld.

Na hun aanhouding heeft de politie het geld en de auto in beslag genomen en de telling voortgezet. Het gaat om 1.927.270 miljoen euro.

- Advertisement -

Gerelateerd