dinsdag, januari 18, 2022
2 C
Rotterdam
dinsdag 18 januari 2022

Proef met wapenstok voor handhavers van start in Januari

- advertentie -

In tien gemeenten gaat men vanaf 1 januari van start met een proef voor wapenstokken voor Handhavers. De geselecteerde gemeenten voor deelname aan de pilot zijn: Alkmaar, Amsterdam, Capelle aan den IJssel, Hoorn, Leeuwarden, Valkenburg aan de Geul, Velsen, Zandvoort, Zoetermeer, Zuid West Friesland.

De proef is voor een periode van een jaar, de handhavers krijgen vooraf een goede opleiding onder begeleiding van onder andere de politie. Het gaat om de korte wapenstok, zoals de politie die ook heeft. Handhavers in Capelle aan den IJssel zijn bijvoorbeeld ook uitgerust met een bodycam, hierdoor kan het optreden achteraf geëvalueerd worden.

Handhavers krijgen steeds vaker te maken met stevige agressie tijdens het uitvoeren van hun werkzaamheden. Het afgelopen jaar waren er meerdere incidenten waarbij handhavers gewond raakten doordat ze moesten wachten op de politie. Met een wapenstok hoopt het ministerie en de BOA-bond dat het geweldsmiddel repressief zijn werk zal doen, mocht het toch uit de hand lopen dan kan het middel onder strenge voorwaarde  worden ingezet.

Bij de selectie voor deze pilot is o.a. gekozen voor een landelijke spreiding, waarbij rekening is gehouden met een verdeling over grootstedelijk gebied, middelgrote en kleine gemeenten/landelijk gebied waar boa`s nog niet de beschikking hebben (gehad) over de korte wapenstok.

- Advertisement -
spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -
spot_img

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,118VolgersVolg
- advertentie -