zondag, maart 7, 2021

Proef met wapenstok voor handhavers van start in Januari

In tien gemeenten gaat men vanaf 1 januari van start met een proef voor wapenstokken voor Handhavers. De geselecteerde gemeenten voor deelname aan de pilot zijn: Alkmaar, Amsterdam, Capelle aan den IJssel, Hoorn, Leeuwarden, Valkenburg aan de Geul, Velsen, Zandvoort, Zoetermeer, Zuid West Friesland.

De proef is voor een periode van een jaar, de handhavers krijgen vooraf een goede opleiding onder begeleiding van onder andere de politie. Het gaat om de korte wapenstok, zoals de politie die ook heeft. Handhavers in Capelle aan den IJssel zijn bijvoorbeeld ook uitgerust met een bodycam, hierdoor kan het optreden achteraf geëvalueerd worden.

Handhavers krijgen steeds vaker te maken met stevige agressie tijdens het uitvoeren van hun werkzaamheden. Het afgelopen jaar waren er meerdere incidenten waarbij handhavers gewond raakten doordat ze moesten wachten op de politie. Met een wapenstok hoopt het ministerie en de BOA-bond dat het geweldsmiddel repressief zijn werk zal doen, mocht het toch uit de hand lopen dan kan het middel onder strenge voorwaarde  worden ingezet.

Bij de selectie voor deze pilot is o.a. gekozen voor een landelijke spreiding, waarbij rekening is gehouden met een verdeling over grootstedelijk gebied, middelgrote en kleine gemeenten/landelijk gebied waar boa`s nog niet de beschikking hebben (gehad) over de korte wapenstok.

Related Articles

Politie op zoek naar mogelijke uithaler in Waalhavengebied Rotterdam

0
Rotterdam - De politie is in de nacht van zaterdag op zondag urenlang op zoek...

Man zwaargewond onderaan flat aangetroffen Palsterkamp Rotterdam

0
Rotterdam - Omstanders hebben in de nacht van zaterdag op zondag op het Palsterkamp aan...

Twee zwaargewonden bij steekpartij 1e Middellandstraat Rotterdam

0
Rotterdam - Bij een steekpartij op de hoek van de 1e Middellandstraat met de Duivenvoordestraat...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

RSS Error: A feed could not be found at `https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/zuid-holland/rotterdam.xml`; the status code is `403` and content-type is `text/html`

Stay Connected

9,368FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg