dinsdag, juni 15, 2021
20.3 C
Rotterdam
dinsdag 15 juni 2021

Proef met wapenstok voor handhavers van start in Januari

In tien gemeenten gaat men vanaf 1 januari van start met een proef voor wapenstokken voor Handhavers. De geselecteerde gemeenten voor deelname aan de pilot zijn: Alkmaar, Amsterdam, Capelle aan den IJssel, Hoorn, Leeuwarden, Valkenburg aan de Geul, Velsen, Zandvoort, Zoetermeer, Zuid West Friesland.

De proef is voor een periode van een jaar, de handhavers krijgen vooraf een goede opleiding onder begeleiding van onder andere de politie. Het gaat om de korte wapenstok, zoals de politie die ook heeft. Handhavers in Capelle aan den IJssel zijn bijvoorbeeld ook uitgerust met een bodycam, hierdoor kan het optreden achteraf geëvalueerd worden.

Handhavers krijgen steeds vaker te maken met stevige agressie tijdens het uitvoeren van hun werkzaamheden. Het afgelopen jaar waren er meerdere incidenten waarbij handhavers gewond raakten doordat ze moesten wachten op de politie. Met een wapenstok hoopt het ministerie en de BOA-bond dat het geweldsmiddel repressief zijn werk zal doen, mocht het toch uit de hand lopen dan kan het middel onder strenge voorwaarde  worden ingezet.

Bij de selectie voor deze pilot is o.a. gekozen voor een landelijke spreiding, waarbij rekening is gehouden met een verdeling over grootstedelijk gebied, middelgrote en kleine gemeenten/landelijk gebied waar boa`s nog niet de beschikking hebben (gehad) over de korte wapenstok.

Related Articles

Fietster zwaargewond na aanrijding met vrachtwagen in Moordrecht (video)

0
Moordrecht - Een vrouw is maandagavond zwaargewond geraakt nadat zij op de Schielands hoge zeedijk...

Twee aanhoudingen na belaging motoragent in Rotterdam

0
Rotterdam - Een motoragent van de Rotterdamse politie is op 13 juni aan verwondingen of...

Bestuurder van quad probeert agent van motor te rijden Goudse Rijweg Rotterdam

0
Rotterdam - Een motoragent van de politie in Rotterdam is zondagavond rond 19.20 uur op...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Politienummer 0900-8844 in Rotterdam even uit lucht geweest

Politienummer 0900-8844 in Rotterdam even uit lucht geweest [...]

‘Cafés balen van schermverbod EK-wedstrijden’

‘Cafés balen van schermverbod EK-wedstrijden’ [...]

Politie haalt verwarde man van straat op Rotterdam-Zuid

Politie haalt verwarde man van straat op Rotterdam-Zuid [...]

Politie zoekt informatie na aanslag op woning in De Vaan

Politie zoekt informatie na aanslag op woning in De Vaan [...]

Ornamenten en borstbeelden uit de Tweebosbuurt gered

Ornamenten en borstbeelden uit de Tweebosbuurt gered [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
7,971VolgersVolg