22 insluipers aangehouden in 24 uur op Rotterdamse Haven

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Een grote vangst op de containerterminals in de Rotterdamse haven: 22 personen werden aangehouden op het haventerrein.

Het gaat om de nachten van 18 en 19 november. De eerste nacht werden rond 04.00 uur de eerste personen gesignaleerd die daar niks te zoeken hadden. De Zeehavenpolitie, Douane, Team Parate Eenheid, beveiliging, hondenbrigade en de politiehelikopter kwamen allen om de insluipers op te sporen en aan te houden.

- Advertisement -

In beide nachten werden in totaal 22 personen aangehouden die geen bevoegdheid hadden om daar te zijn. De mannen waren 18 tot en met 32 jaar oud. Ze zitten van en worden verhoord. Er wordt onderzocht wat de reden van hun aanwezigheid was.

7.000 containers vastgehouden
De politie benadrukt deze overtredingen uiterst serieus te nemen, omdat insluipers vaak wijzen op de aanwezigheid van smokkelwaar, zoals verdovende middelen, in containers. Ook nu werden hierdoor zevenduizend containers vastgehouden. Na onderzoek werden geen verdovende middelen aangetroffen.

Het terrein werd tijdig weer vrijgegeven, maar het korte oponthoud resulteerde in langere wachttijden voor vrachtwagenchauffeurs op de Maasvlakte.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Kapperszaak compleet verwoest door grote brand Mijnsherenlaan Rotterdam

Rotterdam - Een kapperszaak aan de Mijnsherenlaan is woensdagmiddag 8 mei volledig uitgebrand. De brand ontstond even na...

Benzine lucht in kelder flatgebouw Meeuwensingel Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Dinsdagavond 7 mei rond 20.56 uur is de brandweer gealarmeerd voor een melding...

Hulpdiensten druk met personen met verward gedrag Mijnsherenlaan Rotterdam

Rotterdam - Dinsdagavond 7 mei rond 19.26 uur zijn de hulpdiensten groots opgeroepen voor twee verwarde personen. De personen...

Kransen vernield bij monument ‘De Vallende Ruiter’ in Rotterdam

Rotterdam - In de nacht van maandag 6 op dinsdag 7 mei zijn alle bloemenkransen bij monument 'De...