Man gaat door het lint in Dordrecht met dollemansrit tot gevolg

Date:

Share post:

Dordrecht -Zaterdagavond 21 november heeft de politie een 32-jarige man uit Dordrecht aangehouden voor geweldpleging, bedreiging en het opzettelijk veroorzaken van verkeersongevallen.

Het begon toen de man rond 5 uur aanbelde bij bekenden aan de Prinses Marijkestraat. Hier ontstond een ruzie, waarbij de man de bewoner een kopstoot gaf.Toen zijn vrouw ertussen sprong om de man te kalmeren kreeg zij een klap in haar gezicht en zei de man dat hij een vuurwapen ging halen én ging gebruiken.

Dollemansrit
De politie werd ingelicht en troffen de man snel uit. Wat volgde was een ware dollemansrit met meerdere politievoertuigen in de achtervolging.

Op de Transvaalstraat ramde hij voor de eerste keer een politieauto, met een gebroken spiegel en een vernielde deur tot gevolg. De twee agenten in de auto bleven ongedeerd. Na een korte dollemansrit reed de verdachte op een rotonde tegen een personenauto, waarvan de bestuurster ongedeerd bleef, en reed zich uiteindelijk spookrijdend klem op de Meerkoetstraat.

De auto werd ingesloten door politie-auto’s, maar de verdachte gaf hierop bewust en opzettelijk vol gas en reed frontaal tegen de politieauto voor hem aan. De twee agenten die daarin zaten, bleven ook ongedeerd.

Pepperspray
De man stapte uit en ging als een bezetene in gevecht met iedere agent die op hem af kwam. Nadat pepperspray was gebruikt, kon de man worden aangehouden. Verschillende agenten liepen kneuzingen, blauwe plekken en andere verwondingen op en moesten door een arts gecontroleerd worden. De verdachte zit vast op het politiebureau en wordt gehoord. Waarom de man zo door het lint ging, is vooralsnog niet bekend.

- Advertisement -

Gerelateerd