vrijdag, februari 26, 2021

Man gaat door het lint in Dordrecht met dollemansrit tot gevolg

Dordrecht -Zaterdagavond 21 november heeft de politie een 32-jarige man uit Dordrecht aangehouden voor geweldpleging, bedreiging en het opzettelijk veroorzaken van verkeersongevallen.

Het begon toen de man rond 5 uur aanbelde bij bekenden aan de Prinses Marijkestraat. Hier ontstond een ruzie, waarbij de man de bewoner een kopstoot gaf.Toen zijn vrouw ertussen sprong om de man te kalmeren kreeg zij een klap in haar gezicht en zei de man dat hij een vuurwapen ging halen én ging gebruiken.

Dollemansrit
De politie werd ingelicht en troffen de man snel uit. Wat volgde was een ware dollemansrit met meerdere politievoertuigen in de achtervolging.

Op de Transvaalstraat ramde hij voor de eerste keer een politieauto, met een gebroken spiegel en een vernielde deur tot gevolg. De twee agenten in de auto bleven ongedeerd. Na een korte dollemansrit reed de verdachte op een rotonde tegen een personenauto, waarvan de bestuurster ongedeerd bleef, en reed zich uiteindelijk spookrijdend klem op de Meerkoetstraat.

De auto werd ingesloten door politie-auto’s, maar de verdachte gaf hierop bewust en opzettelijk vol gas en reed frontaal tegen de politieauto voor hem aan. De twee agenten die daarin zaten, bleven ook ongedeerd.

Pepperspray
De man stapte uit en ging als een bezetene in gevecht met iedere agent die op hem af kwam. Nadat pepperspray was gebruikt, kon de man worden aangehouden. Verschillende agenten liepen kneuzingen, blauwe plekken en andere verwondingen op en moesten door een arts gecontroleerd worden. De verdachte zit vast op het politiebureau en wordt gehoord. Waarom de man zo door het lint ging, is vooralsnog niet bekend.

Related Articles

Snel optreden voorkomt erger bij brand in meterkast in woning Hazerswoude-Rijndijk

0
Hazerswoude-Rijndijk - Vrijdagmiddag 26 februari heeft er een woningbrand gewoed aan het Helene Swarthplantsoen. Er...

Brandweer uitgerukt vanwege achtergelaten scootmobiel op brug in Reeuwijk

0
Reeuwijk - Vrijdagmiddag 26 februari zijn hulpdiensten gealarmeerd vanwege een mogelijk persoon te water langs...

Zwaargewonde bij brand Zwaanshals Rotterdam

0
Rotterdam - Bij een brand in een woning aan het Zwaanshals is vrijdagmorgen een persoon...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

RSS Error: A feed could not be found at `https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/zuid-holland/rotterdam.xml`; the status code is `403` and content-type is `text/html`

Stay Connected

9,342FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg