Rotterdamse politieagent verdacht van corruptie

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Een 41-jarige agent van de Eenheid Rotterdam wordt verdacht van het aannemen van steekpenningen en het verstrekken van vertrouwelijke informatie uit politiesystemen aan meerdere personen. Het gaat om een man welke woonachtig is in Maassluis.

De man moet komende week voorkomen waarin de rechtszaak wordt voorbereid en de stand van het onderzoek bekend wordt gemaakt. De advocaat van de agent krijgt dan de mogelijkheid om onderzoekswensen in te dienen.

- Advertisement -

De agent wordt ervan verdachte van januari 2014 tot half januari dit jaar te zijn binnengedrongen in beveiligde systemen van de Nationale Politie en de gegevens die hij had opgezocht voor privédoeleinden door te hebben gegeven aan iemand uit zijn kennissenkring.

De politieman zou ook een kenteken onder valse voorwendselen hebben laten natrekken door collega, deze werden telefonisch doorgegeven aan derde. De agent zou een account hebben misbruikt van een andere politie-ambtenaar om de persoonsgegevens op te vragen.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Brand in appartementencomplex Prinsenplein Rotterdam

Rotterdam - Vrijdagmiddag 26 april rond 13.00 uur is er brand uitgebroken in een flatgebouw aan het Prinsenplein...

Mannen houden personeel onder schot tijdens overval Aelbrechtskade Rotterdam

Rotterdam - De politie is op zoek naar getuigen van een overval op een restaurant aan de Aelbrechtskade...

Vuurwapens en messen van straat na actie preventief fouilleren in Rotterdam-Charlois

Rotterdam - Bij een zogeheten preventief fouilleeractie in Rotterdam Charlois heeft de politie op vrijdag 19 april twee...

Meerdere auto’s beschadigd na ongeval Strevelsweg Rotterdam

Rotterdam - Woensdagmiddag 24 april heeft een bestuurder een flinke ravage veroorzaakt met zijn voertuig. De bestuurder is door...