Winkels in centrum Rotterdam vandaag uur eerder dicht

Date:

Share post:

- Advertisement -

Rotterdam – De winkels in centrum Rotterdam sluiten vandaag, zaterdag 28 november, een uur eerder. Dit heeft de veiligheidsregio besloten om drukte te voorkomen. Winkels in de levensmiddelenbranche, zoals supermarkten, zijn uitgezonderd.

Het besluit houdt in dat winkels om 18.00 uur moeten sluiten, een uur voor de gebruikelijke sluitingstijd. Ook betekent dit dat vanaf 17.00 uur de winkeliers geen nieuwe klanten mogen binnenlaten.

In bovenstaande kaart wordt verduidelijkt wat wordt verstaan onder het centrumgebied. De sluiting geldt ook voor de aan het gebied grenzende winkels, aldus de Veiligheidsregio.

Topdrukte tijdens Black Friday
Gisteravond werden de winkels ook al eerder gesloten. Vanwege Black Friday was het onverantwoord druk in winkelgebied de Lijnbaan. ’s Middags riep de gemeente Rotterdam al op niet meer naar het winkelgebied te komen, maar ’s avonds was het dusdanig druk dat winkels drie kwartier eerder hun deuren moesten sluiten.

 

- Advertisement -

Gerelateerd