zaterdag, mei 28, 2022
15.2 C
Rotterdam
zaterdag 28 mei 2022

Achttien jaar celstraf voor “kille en gewetenloze moord” aan Putsebocht in Rotterdam

- advertentie -

Rotterdam – De 33-jarige Rotterdammer Sybran de B. die ervan wordt verdacht Enchi Alberto te hebben doodgeschoten aan de Putsebocht in Rotterdam, is vandaag veroordeeld tot een celstraf van 18 jaar.

De fatale schietpartij vond plaats op 6 november 2019. Het slachtoffer bevond zich in een auto toen de schutter op hem af kwam. Volgens justitie staat het vast van Sybran een kogelregen afvuurde en het slachtoffer veertien keer raakte met de dood tot gevolg.

Een dag later werd Sybran de B. aangehouden in een hotel in Delft. Hier werd hij ingerekend door een arrestatieteam.

Ruzie over vriendschapsverzoek
De aanleiding voor deze liquidatie zou een ruzie zijn over een vriendschapsverzoek en het sturen van berichten op Facebook van de zijde van het slachtoffer aan de partner van verdachte. De rechtbank rekent het verdachte zeer aan dat hij – voor zover dit het daadwerkelijke motief zou zijn  – om een dusdanig futiele aanleiding naar een wapen grijpt.

Voor de familie van Enchi is het extra pijnlijk dat de verdachte geen verantwoordelijkheid heeft genomen voor zijn daad, in die zin dat hij de schuld op het slachtoffer heeft proberen af te schuiven door vol te blijven houden dat hij niet anders kon dan de man van dichtbij dood te schieten.

“kille en gewetenloze moord”
Sybran lijkt de situatie vooral erg te vinden voor zichzelf; enige vorm van oprechte spijt ten aanzien van het slachtoffer en zijn nabestaanden heeft de rechtbank niet bij hem waargenomen.

Hij is vooral bezorgd over de gevolgen die deze liquidatie voor hem zelf heeft. De man lijkt zich niet te realiseren dat hij het slachtoffer het leven heeft ontnomen en wat voor onpeilbaar verdriet dit voor de nabestaanden is. De rechtbank acht de man verantwoordelijk voor deze “kille en gewetenloze moord”.

De rechtbank heeft De B. veroordeeld tot achttien jaar celstraf en gaat mee met de eis van het Openbaar Ministerie.


Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp+31103070855 of Mailredactie@nieuwsopbeeld.nl


 

- Advertisement -

Laatste nieuws

- advertentie -
spot_img

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,220VolgersVolg
- advertentie -