Duizenden liters grondstoffen voor drugsproductie in beslag genomen in Ooltgensplaat

Date:

Share post:

- Advertisement -

Goeree-Overflakkee, Ooltgensplaat – De politie heeft dinsdag 1 december een grote hoeveelheid grondstoffen voor de productie van synthetische drugs in beslag genomen op Goeree-Overflakkee. Hiermee is “de ondermijnende criminaliteit een fikse tik gegeven”, aldus de politie.

De politie verkreeg informatie dat de grondstoffen waren opgeslagen in een loods aan de Spuidijk in Ooltgensplaat. Op basis van deze informatie werd vanmorgen een instap gedaan. Op locatie werd circa 11.000 liter aan grondstoffen aangetroffen. De stoffen zijn door de Forensische Opsporing gemonsterd en na overleg met de Officier van Justitie vernietigd.

De grondstoffen, die verpakt waren in onder meer jerrycans, vallen allemaal onder de Opiumwet. Er zijn geen aanhoudingen verricht. Het onderzoek wordt ondertussen voortgezet.

Sluiting pand
De politie en Openbaar Ministerie bekijken samen met de belastingdienst en gemeente om te bekijken of er naast de strafrechtelijke aanpak andere maatregelen nodig en mogelijk zijn. De loods wordt binnenkort door de burgemeester gesloten, zo laat de politie weten.

Met de sluiting kan worden voorkomen dat een nieuwe drugshandelaar er zijn intrek neemt. De belastingdienst kan onderzoeken of er sprake is van onverklaarbaar vermogen. De lokale drugshandel (tussenhandel) is een belangrijke aanjager van meerdere criminaliteitsvormen, wat gevolgen heeft voor het veiligheidsgevoel van de bewoners.

Belang tipgevers
De politie benadrukt het belang van tipgevers om dergelijke praktijken aan te pakken. Meldingen kunnen altijd worden gemaakt aan de politie via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op de website of via 0800-7000.

- Advertisement -

Gerelateerd