Nep-Eneco-medewerkers lichten 89-jarige Rotterdamse op

Date:

Share post:

- Advertisement -

Rotterdam – Maandagavond 30 november is een 89-jarige vrouw uit Rotterdam het slachtoffer geworden van een babbeltruc. De politie doet onderzoek en zoekt getuigen.

Rond 17.30 uur werd er aangebeld bij de bejaarde Rotterdamse aan de Spuikreek. Bij het open doen van de deur, stonden daar drie personen in oranje jassen met een Eneco-logo en clipboard met papieren.

Het drietal, vermoedelijke twee mannen en een vrouw, wist de vrouw te overtuigen om ze binnen te laten. Daar vertelden zij haar dat ze nog geld zou ontvangen en dat daarvoor even haar pinpas moest laten zien en iets op een Ipad moest tekenen.

Oplettende thuiszorg
Gelukkig was er op het moment van de babbeltruc iemand van de thuiszorg aanwezig die na het vertrek van de verdachten de politie heeft gealarmeerd en heeft gezorgd dat de rekening werd geblokkeerd. Agenten deden direct onderzoek, waarbij onder andere gesproken is met verschillende buren.

Tips melden
De politie wil deze oplichters graag aanhouden voordat zij meer slachtoffers kunnen maken. Daarvoor is alle informatie die kan helpen van belang.

Heeft u maandagavond rond 17.30 uur rond de Spuikreek de drie verdachten of iets anders verdachts gezien wat het onderzoek kan helpen, bel dan met de politie via 0900-8844. Anoniem tips melden kan via Meld Misdaad Anoniem op de website of via 0800-7000.

- Advertisement -

Gerelateerd