Werkstraf geëist voor ongeval tijdens examenstunt Erasmiaans Gymnasium

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Een voormalig leerling van het Erasmiaans Gymnasium in Rotterdam heeft vandaag een werkstraf van negentig uur en een voorwaardelijk rijontzegging van zes maanden tegen zich horen eisen. Dit naar aanleiding van een ongeluk dat plaatsvond tijdens hun examenstunt, waarbij een destijds 19-jarig meisje zwaargewond raakte.

De examenleerlingen van het Erasmiaans Gymnasium in Rotterdam wilden op 12 april 2019 tijdens de zogenoemde ‘Kolderdag’ in stijl afscheid nemen van hun middelbare school. Maar wat een feestelijke dag had moeten worden, liep uit op een nachtmerrie. Een leerlinge die op een rijdende auto klom kwam ten val en raakte zwaargewond.

- Advertisement -

Safari
Het thema van de dag was ‘Safari’ en daarvoor had de verdachte een terreinwagen geleend. De politie had hem vooraf gewaarschuwd dat er niemand op de auto mocht klimmen. Ook mocht hij van de schoolleiding niet met de auto het plein op.

Uiteindelijk besluit de man tóch het schoolplein op te rijden waarbij verschillende leerlingen op de motorkap probeerden te klimmen. De verdachte riep dat ze er af moesten gaan, maar dat deden ze niet. Toen de auto in beweging kwam, viel het slachtoffer aan de voorkant af en kwam onder de auto terecht. Ze raakte daarbij zwaargewond.

Vrienden
De bestuurder en het slachtoffer (destijds 18 en 19 jaar oud) waren ten tijden van het ongeluk goed bevriend. De verdachte heeft spijt betuigd, maar volgens de officier van justitie is een straf wel op zijn plaats: “Het had veel slechter af kunnen lopen met het meisje. Dat realiseert verdachte zich natuurlijk ook, achteraf.

Op de bewuste dag is hij als beginnend bestuurder gaan rijden in een zware auto, ondanks dat hij uitdrukkelijk gewaarschuwd was door de politie. Zeker ook omdat hij wist dat zijn klasgenoten al het één en ander gedronken hadden en de kans op een ongeluk dus groot was. Dat reken ik verdachte aan.”, aldus de officier van justitie.

Wanneer de rechter uitspraak doet, is vooralsnog onbekend.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Mogelijke inbraak melding leidt tot één aanhouding, politie verricht nader onderzoek Van Adrichemweg Rotterdam

Rotterdam - Vrijdagmiddag 19 april omstreeks 14:30 is er een melding binnengekomen op de meldkamer van een mogelijke...

Vrouw (58) raakt gewond achterin politiebus tijdens transport naar politiebureau

Rotterdam - Een 58-jarige vrouw is woensdagavond gewond geraakt nadat zij na haar aanhouding met een politiebus naar...

Man op heterdaad aangehouden na explosie Maracas Rotterdam-Zevenkamp

Rotterdam - In de nacht van woensdag op donderdag 18 april is een 21-jarige man uit Tilburg op...

Politie houdt 18e verdachte aan voor reeks explosies in Rotterdam, Capelle aan den IJssel en Den Haag

Rotterdam - Woensdagochtend werd een 19-jarige man uit Wassenaar van zijn bed gelicht omdat hij wordt verdacht van...