maandag, april 19, 2021
6.5 C
Rotterdam
maandag 19 april 2021

Politie houdt 11 verdachten aan in onderzoek naar cocaïnehandel

Amsterdam – De politie heeft op maandag 23 en dinsdag 24 november 2020 elf verdachten aangehouden in een onderzoek naar grootschalige handel van invoer van verdovende middelen via de havens van Antwerpen en Rotterdam. In dat onderzoek zijn er 23 woningen, twee bedrijfspanden en drie kluizen in een bank doorzocht.

Het gaat om panden in Almere, Amsterdam, Amstelveen, Barendrecht, Hoofddorp en Rotterdam. De recherche heeft in totaal 269 kilo cocaïne, 300.000 euro aan contant geld, zestien voertuigen, één boot, luxe kleding, horloges en sieraden aangetroffen en in beslag genomen.

Het onderzoek werd opgestart na het aantreffen van 4200 kilo cocaïne in de havens van Antwerpen op 22 april 2020. Bij deze actie zijn 14 personen aangehouden, grotendeels woonachtig in Amsterdam Zuidoost. De politie Amsterdam heeft gezamenlijk met de recherche van Rotterdam en Noord-Holland samen gewerkt, die leidde vorige week tot een gezamenlijke actiedag waarop er op diverse plekken door arrestatieteams een inval werd uitgevoerd.

De aangehouden verdachten variëren tussen de 20 en 33 jaar en zaten tot vrijdag 27 november in de volledige beperkingen. Gedurende de onderzoeken bleek dat de verdachten konden worden gerekend tot één groep, waarbij elke verdachte een afzonderlijke rol bekleedde. Het Openbaar Ministerie besloot de onderzoeken samen te voegen in één dossier, onder verantwoordelijkheid van de parketten Amsterdam en Noord-Holland.

Uit het onderzoek dat een autoverhuurbedrijf in Barendrecht mogelijk een faciliterende rol zou hebben gespeeld bij de invoer van drugs, zoals het leveren van stashlocaties en transportmiddelen met verborgen ruimtes. In Rotterdam werd een onderzoek gestart naar een corrupte medewerker van een rederij, die een rol heeft gespeeld bij de invoer van een partij drugs in belgie.

Related Articles

Twee aanhoudingen na melding schietpartij aan Maeterlinckweg in Rotterdam

0
Rotterdam - Zondag 18 april is rond kwart voor tien 's avonds een schietpartij gemeld...

Man zwaargewond na ongeval met quad Pascalweg Rotterdam

0
Rotterdam - Een man is zondagmiddag zwaargewond geraakt na een éénzijdig ongeval op de Pascalweg...

Politie houdt drie personen aan Dreef Rotterdam

0
Rotterdam - De politie heeft op de Dreef in Rotterdam drie personen aangehouden voor overlastgevend...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Horecaman Janssen: Ik open m'n zaken als 538-feest doorgaat

Horecaman Janssen: Ik open m'n zaken als 538-feest doorgaat [...]

Ajax-spelersbus veilig bij de Kuip gearriveerd voor finale

Ajax-spelersbus veilig bij de Kuip gearriveerd voor finale [...]

Veel rook bij fikse brand in restaurant Gangnam Korean BBQ

Veel rook bij fikse brand in restaurant Gangnam Korean BBQ [...]

Rellen tussen voetbalsupporters bij IKEA in Delft

Rellen tussen voetbalsupporters bij IKEA in Delft [...]

Kunstwerk Jeangu is klaar en mag een jaar bliijven

Kunstwerk Jeangu is klaar en mag een jaar bliijven [...]

Stay Connected

9,380FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg