Politie houdt 11 verdachten aan in onderzoek naar cocaïnehandel

Date:

Deel bericht:

Amsterdam – De politie heeft op maandag 23 en dinsdag 24 november 2020 elf verdachten aangehouden in een onderzoek naar grootschalige handel van invoer van verdovende middelen via de havens van Antwerpen en Rotterdam. In dat onderzoek zijn er 23 woningen, twee bedrijfspanden en drie kluizen in een bank doorzocht.

Het gaat om panden in Almere, Amsterdam, Amstelveen, Barendrecht, Hoofddorp en Rotterdam. De recherche heeft in totaal 269 kilo cocaïne, 300.000 euro aan contant geld, zestien voertuigen, één boot, luxe kleding, horloges en sieraden aangetroffen en in beslag genomen.

- Advertisement -

Het onderzoek werd opgestart na het aantreffen van 4200 kilo cocaïne in de havens van Antwerpen op 22 april 2020. Bij deze actie zijn 14 personen aangehouden, grotendeels woonachtig in Amsterdam Zuidoost. De politie Amsterdam heeft gezamenlijk met de recherche van Rotterdam en Noord-Holland samen gewerkt, die leidde vorige week tot een gezamenlijke actiedag waarop er op diverse plekken door arrestatieteams een inval werd uitgevoerd.

De aangehouden verdachten variëren tussen de 20 en 33 jaar en zaten tot vrijdag 27 november in de volledige beperkingen. Gedurende de onderzoeken bleek dat de verdachten konden worden gerekend tot één groep, waarbij elke verdachte een afzonderlijke rol bekleedde. Het Openbaar Ministerie besloot de onderzoeken samen te voegen in één dossier, onder verantwoordelijkheid van de parketten Amsterdam en Noord-Holland.

Uit het onderzoek dat een autoverhuurbedrijf in Barendrecht mogelijk een faciliterende rol zou hebben gespeeld bij de invoer van drugs, zoals het leveren van stashlocaties en transportmiddelen met verborgen ruimtes. In Rotterdam werd een onderzoek gestart naar een corrupte medewerker van een rederij, die een rol heeft gespeeld bij de invoer van een partij drugs in belgie.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Traumahelikopter ingezet voor onwel persoon op kermis Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Vrijdagmiddag 26 april rond 17.50 uur is een persoon op het terrein van...

Brand in appartementencomplex Prinsenplein Rotterdam

Rotterdam - Vrijdagmiddag 26 april rond 13.00 uur is er brand uitgebroken in een flatgebouw aan het Prinsenplein...

Mannen houden personeel onder schot tijdens overval Aelbrechtskade Rotterdam

Rotterdam - De politie is op zoek naar getuigen van een overval op een restaurant aan de Aelbrechtskade...

Vuurwapens en messen van straat na actie preventief fouilleren in Rotterdam-Charlois

Rotterdam - Bij een zogeheten preventief fouilleeractie in Rotterdam Charlois heeft de politie op vrijdag 19 april twee...