woensdag, september 22, 2021
18.3 C
Rotterdam
woensdag 22 september 2021

Politie houdt 11 verdachten aan in onderzoek naar cocaïnehandel

Amsterdam – De politie heeft op maandag 23 en dinsdag 24 november 2020 elf verdachten aangehouden in een onderzoek naar grootschalige handel van invoer van verdovende middelen via de havens van Antwerpen en Rotterdam. In dat onderzoek zijn er 23 woningen, twee bedrijfspanden en drie kluizen in een bank doorzocht.

Het gaat om panden in Almere, Amsterdam, Amstelveen, Barendrecht, Hoofddorp en Rotterdam. De recherche heeft in totaal 269 kilo cocaïne, 300.000 euro aan contant geld, zestien voertuigen, één boot, luxe kleding, horloges en sieraden aangetroffen en in beslag genomen.

Het onderzoek werd opgestart na het aantreffen van 4200 kilo cocaïne in de havens van Antwerpen op 22 april 2020. Bij deze actie zijn 14 personen aangehouden, grotendeels woonachtig in Amsterdam Zuidoost. De politie Amsterdam heeft gezamenlijk met de recherche van Rotterdam en Noord-Holland samen gewerkt, die leidde vorige week tot een gezamenlijke actiedag waarop er op diverse plekken door arrestatieteams een inval werd uitgevoerd.

De aangehouden verdachten variëren tussen de 20 en 33 jaar en zaten tot vrijdag 27 november in de volledige beperkingen. Gedurende de onderzoeken bleek dat de verdachten konden worden gerekend tot één groep, waarbij elke verdachte een afzonderlijke rol bekleedde. Het Openbaar Ministerie besloot de onderzoeken samen te voegen in één dossier, onder verantwoordelijkheid van de parketten Amsterdam en Noord-Holland.

Uit het onderzoek dat een autoverhuurbedrijf in Barendrecht mogelijk een faciliterende rol zou hebben gespeeld bij de invoer van drugs, zoals het leveren van stashlocaties en transportmiddelen met verborgen ruimtes. In Rotterdam werd een onderzoek gestart naar een corrupte medewerker van een rederij, die een rol heeft gespeeld bij de invoer van een partij drugs in belgie.

Related Articles

Jongen uit Breda als drenkeling teruggevonden in water bij Hoek van Holland

0
Een 16-jarige jongen uit Breda is dinsdagavond door hulpverleners uit het water van het Scheur...

Verwarde man doet valse melding van bedreiging met vuurwapen Coppelstockstraat Brielle

0
Brielle - Een man heeft woensdagmorgen voor een flinke consternatie gezorgd in de Brielse binnenstad....

GRIP-1 in Gouda vanwege lekkage in ouderencomplex Ronsseweg

0
Gouda - Woensdag 22 september hebben hulpdiensten GRIP-1 afgekondigd na een waterlekkage in een ouderencomplex...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Verdachte van overval op Fred van Leer blijft ontkennen

Verdachte van overval op Fred van Leer blijft ontkennen [...]

Rechtbank behandelt gewapende overval op Fred van Leer

Rechtbank behandelt gewapende overval op Fred van Leer [...]

'Ook 's avonds CO2-uitstoot door files 's Gravendijkwal'

'Ook 's avonds CO2-uitstoot door files 's Gravendijkwal' [...]

Bruidsparen treffen kaalslag aan in stadhuistuin

Bruidsparen treffen kaalslag aan in stadhuistuin [...]

Eindelijk weer een cruiseschip met passagiers in Rotterdam

Eindelijk weer een cruiseschip met passagiers in Rotterdam [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,065VolgersVolg