Gemeente Rotterdam breidt digitale balie uit

Date:

Share post:

Rotterdam – De gemeente van Rotterdam heeft de digitale mogelijkheden om zaken bij de gemeente af te handelen, makkelijker gemaakt voor haar inwoners. Er is nu een digitale balie en ook is er nu de mogelijkheid tot een online videobel-afspraak.

“Met de digitale balie, is een ritje naar het Stadhuis niet meer nodig om toch oog in oog te komen met een gemeenteambtenaar.” zo laat de gemeente weten. “Een afspraak kan doorgaan vanaf een locatie die de Rotterdammer het beste uitkomt, bijvoorbeeld vanuit huis, een ziekenhuis en zelfs vanuit het buitenland. Helemaal van deze tijd, makkelijk, snel en veilig.”

Rotterdam is de eerste gemeente met deze uitgebreide vorm van digitale dienstverlening. De gemeente werkt aan steeds meer producten en diensten die Rotterdammers via de digitale balie kunnen regelen.

Een afspraak maken gaat via het gemeentelijke telefoonnummer 14010 of de website. De Rotterdammer ontvangt daarna een uitnodiging via e-mail voor de videoafspraak en via één druk op de knop kom je in de online wachtkamer. Daarna begint het gesprek.

Veilig, vertrouwd en goedkoper
Om deel te nemen aan een videobelafspraak, hoeft een Rotterdammer geen app te downloaden. Ook worden gegevens van het gesprek niet opgeslagen. Hierdoor is het veilig en heel makkelijk. Wethouder Van Gils: ‘Deze handige vorm van dienstverlening moet voor iedereen toegankelijk zijn. Bovendien snijdt het mes aan twee kanten: het is veilig en vertrouwd voor de Rotterdammer en voor de gemeente is het goedkoper en beter te organiseren.’

Toch liever langskomen?
Natuurlijk blijven de balies van de gemeente gewoon open voor Rotterdammers die liever langskomen, zo benadrukt de gemeente. Ook bellen of huisbezoeken blijven mogelijk.

- Advertisement -

Gerelateerd