vrijdag, april 23, 2021
5.3 C
Rotterdam
vrijdag 23 april 2021

Wijkagenten Ommoord organiseren wederom geslaagde controle, 30 personen kregen een bekeuring

Rotterdam – Tijdens controles in de wijk Rotterdam-Ommoord zijn vrijdagavond 30 bekeuringen uitgeschreven. De wijkagenten organiseerden samen met medewerkers van Veilig Verkeer Nederland en Jeugd- en wijkhandhaving onder andere een gerichte fietslichtcontrole, daarnaast werd er gecontroleerd door de politie op het rijden op het fietspad met een brommer en werden er diverse voertuigen gecontroleerd.

Tijdens de fietsverlichtingcontrole kregen 16 fietsers een bekeuring voor het ontbreken van fietsverlichting, naast de bekeuring kregen zij een lampensetje aangeboden zodat ze hun reis veilig konden vervolgens. Tijdens de controle van de fietsverlichting zijn er negen scooterrijders bekeurd voor het rijden over het fietspad.

Naast fietsers en scooters werden ook automobilisten gecontroleerd, vier van hen kregen een bekeuring voor een niet werkend dimlicht en een andere automobilist kreeg een bekeuring voor het niet tonen van zijn rijbewijs.

Aan het eind van de controle viel een automobilist op vanwege een kapot dimlicht, bij het aanspreken viel de agenten op dat de bestuurder opvallend gedrag vertoonde, bij het doorzoeken van de auto vonden de agenten twee grote cilinders lachgas in de kofferbak. De lachgas was zwaarder dan twee kilo wat je als particulier niet mag vervoeren. Naast het voeren van lachgas werd de bestuurder ook betrapt op het rijden onder invloed van verdovende middelen, een blaastest lukte niet waarop er bij de man bloed is afgenomen op het bureau. Het Openbaar Ministerie zal zich buigen over de strafmaat.

De wijkagenten spreken wederom van een geslaagde actie. In de afgelopen maanden zijn er meer van dit soort controles gehouden. Bewoners geven aan het een veilig gevoel te geven dat de politie in grote getale zichtbaar aanwezig is.

 

Related Articles

Auto rijdt tankstation binnen, bestuurder gewond A29 Mijnsheerenland

0
Mijnsheerenland - Een automobilist is donderdagavond door een nog onbekende oorzaak de winkel van een...

Oudere man valt in water Oranjeboomstraat Rotterdam

0
Rotterdam - Een oudere man is donderdagmiddag in het water langs de Oranjeboomstraat gevallen. De...

Veel schade na frontale aanrijding Schuttevaerweg Rotterdam

0
Rotterdam - Op de kruising Schuttevaerweg met de Gantelstraat heeft donderdagmorgen een frontale aanrijding plaatsgevonden....

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Aantal statushouders in azc’s nam in jaar tijd met 60% toe

Aantal statushouders in azc’s nam in jaar tijd met 60% toe [...]

Huizenmakelaars op het matje bij de minister

Huizenmakelaars op het matje bij de minister [...]

24 geldezels in regio gepakt: 'toenemend probleem in regio'

24 geldezels in regio gepakt: 'toenemend probleem in regio' [...]

Ahoy heeft nu twee voetbalvelden aan zonnepanelen op dak

Ahoy heeft nu twee voetbalvelden aan zonnepanelen op dak [...]

Rotterdam gaat niet extra handhaven op Koningsdag

Rotterdam gaat niet extra handhaven op Koningsdag [...]

Stay Connected

9,380FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg