Meerdere invallen en aanhoudingen in Rotterdam en Ridderkerk

Date:

Deel bericht:

Rotterdam, Ridderkerk – Dinsdagochtend 8 december heeft de politie acht woningen binnengevallen in Rotterdam en Ridderkerk. Hierbij zijn ook zeven mannen aangehouden.

De invallen gebeurden in het onderzoek naar drie woninginbraken en vier overvallen op bekende Nederlanders. De invallen gebeurden onder leiding van het Openbaar Ministerie en werd uitgevoerd door Arrestatieteams en team van de Parate Eenheid.

- Advertisement -

De aangehouden verdachten zijn 19 tot en met 24 jaar oud. Zij worden er van verdacht betrokken te zijn bij diverse woninginbraken en overvallen in Rotterdam, Dordrecht, Krimpen aan den IJssel, Rockanje, Hendrik Ido Ambacht, Mijnsheerenland en Uden (Brabant). De politie sluit niet uit dat er meer verdachten worden aangehouden.

Bij de huiszoekingen werden diverse goederen in beslag genomen, waaronder een auto, dure horloges en sieraden, geld, nieuwe designerkleding en –tassen en munitie. Daarnaast werden verschillende gegevensdragers en inbrekersgereedschap in beslag genomen.

Patroon in werkwijze
Het onderzoek naar de woninginbraken en overvallen startte enkele maanden geleden, nadat rechercheurs van het Regionaal Team Overvallen (RTO) Rotterdam een patroon zagen in de werkwijze en de beoogde buit.

Arjan de Zwart, hoofd Dienst Regionale Recherche: “Het was de verdachten steeds te doen om dure horloges, sieraden en geld. Ze wisten tonnen aan buit te maken. De verdachten gingen daarbij bovendien geweld niet uit de weg. In enkele gevallen gebruikten zij een vuurwapen om de slachtoffers te bedreigen of werden de slachtoffers mishandeld.”

Met deze aanhoudingen is een belangrijke stap gezet in het onderzoek naar de inbraken en overvallen, aldus De Zwart. “We zijn blij dat we de slachtoffers hierover persoonlijk hebben kunnen informeren. De verdachten zijn nu ingesloten en zitten in volledige beperking. Dat houdt in dat zij alleen contact mogen hebben met hun advocaat. Het onderzoek is echter nog niet afgesloten en meer aanhoudingen worden zeker niet uitgesloten” , besluit De Zwart.

- Advertisement -

Gerelateerd