Politie zoekt getuigen van opblazen entree van gemeentehuis Vlaardingen

Date:

Share post:

- Advertisement -

Vlaardingen – Zondagnacht 6 december werden rond 23.10 uur twee glazen deuren en een pui van een ingang van het gemeentehuis in Vlaardingen vernield door een vuurwerkbom. De politie is nu op zoek naar getuigen die ze kan helpen in het onderzoek naar de daders.

Uit onderzoek blijkt dat er vermoedelijk een shell is afgestoken, een soort mortierbom.
Volgens de politie komt naar voren dat het vermoedelijk gaat om drie daders die uit de richting van de Maassluissedijk komen, de Markt oplopen en daarna iets aansteken. Zij vluchtten na de explosie in de richting van de Schoolstraat.

Getuigenoproep
De politie hoopt dat er mensen zijn die zondagavond iets is opgevallen of mogelijk zelfs de verdachten hebben gezien. Zij worden gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem tips melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem op de website of via 0800-7000.


Vuurwerkoverlast melden
De politie benadrukt dat mensen altijd vuurwerk of overlast daardoor kunnen melden. Ze begrijpen dat het vervelend is en benadrukken het gevaar dat het met zich mee kan brengen. Hieronder kun je lezen wat je kan doen:

  • Wil je overlast door (illegaal) vuurwerk melden? Bel dan alleen bij een verdachte of (levens)gevaarlijke situatie met het noodnummer 112.
  • Is de situatie niet gevaarlijk? Meld de overlast dan via het meldformulier. Je kunt vuurwerkoverlast ook bij je gemeente melden. Veel gemeenten hebben hier een speciaal meldpunt voor.
  • Heb je aanwijzingen dat ergens illegaal vuurwerk is opgeslagen? Bel dan met 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem.
- Advertisement -

Gerelateerd