56 bekeuringen bij fietsverlichting controle Krimpen aan den Ijssel

Date:

Share post:

- Advertisement -

Krimpen aan den IJssel – Dinsdagmorgen heeft de politie een fietsverlichting controle gehouden bij de Seba kerk en de IJsseldijk. Bij de controle  tussen 07:00 uur en zonsopkomst zijn 56 fietsers bekeurd voor het niet voeren van verlichting op de fiets.

Vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland waren ook aanwezig om direct fietslampjes uit te delen en te monteren. Ook burgemeester Martijn Vroom kwam kijken bij de controle. Hij reageerde “Het blijft vreemd, een mooie stevige fiets maar dan lampjes stuk of uit #sufferd”

Tijdens de donkere dagen controleert de politie op verschillende locaties in de regio. Een bekeuring voor het niet voeren van een fietslichtje is € 55,- + € 9,- administratiekosten, in een winkel kopen van fietslichtje is goedkoper. Alle bekeurden fietser kregen van de politie fietsverlichting dat ze hun weg veilig konden vervolgen.

De controles zijn belangrijk om voornamelijk de jeugd erop te wijzen dat het voeren van fietsverlichting belangrijk is. Auto’s zien vaak de fietsers niet waardoor er ongelukken ontstaan. Fietsers zijn kwetsbaar in het verkeer, bij aanrijdingen kunnen de verwondingen groot zijn. Het is om deze reden belangrijk om goed op te vallen in het donker.

foto : Jeroen van Zomeren

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd