Bedrijventerreinen Rotterdam-Oost “netjes in orde”

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Dinsdag 8 december hebben de politie, gemeente en netbeheerder Stedin onaangekondigd diverse bedrijven gecontroleerd bij bedrijventerreinen op de Vlambloem en in Ommoord.

“Bedrijventerreinen zijn soms het toneel van criminele activiteiten. Daarom worden er jaarlijks controles gehouden. Onaangekondigd.” Rond 11.00 uurbegon een team van agenten, handhavers en medewerkers van Stedin aan de controle.

- Advertisement -

Tijdens de controle werd er onder andere gekeken of de bouwvoorschriften in orde zijn, of er sprake is van strafbare feiten en wordt er gecontroleerd op eventuele illegaal stroom aftappen.

Gelukkig was er voor de twee beoogde bedrijventerreinen niks anders dan lof. “Bij alle tien de bedrijven die een bezoekje kregen, was alles dik in orde. En de eigenaren waren blij met de actie en het contact met de wijkagent.”

Growshop verhuist en gaat weer de fout in
Twee jaar geleden was er een growshop op het terrein Vlambloem / Droogbloem waar niet alles in orde was. Er werd hasj gevonden en een vuurwapen achter een plafondschot. Dat heeft toen voor een aanhouding, een in beslagname gezorgd en het pand werd gesloten.

Het bedrijf heeft zich vervolgens later een stuk verderop gevestigd op het industrieterrein Prins Alexander. Gisteren bracht het team daar ook een bezoekje. Weer bleek er hasj en henneptoppen aanwezig in de growshop. In een growshop is het alleen toegestaan om spullen te verkopen zoals zaadjes, lampen, voeding etc.

Dinsdagmiddag vonden agenten 1,6 kilo hasj en henneptoppen en 7000 euro aan cash geld in de woning en winkel van de eigenaar. Voor beide panden wordt een bestuurlijke rapportage opgemaakt. Dat kan mogelijk leiden tot sluiting. Er werden ook vier verdachten aangehouden; twee die vluchtten met de hasj en het onderweg weggooiden, eentje die de weggegooide zakjes pakte en de eigenaar van de winkel.

In een ander bedrijfspand stuitte Stedin nog op een hoofdaansluiting die niet meer was verzegeld, dat kan betekenen dat er illegaal stroom wordt afgetapt. Dit wordt nog nader onderzocht.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Dode en gewonde na schietpartij Lusthofstraat Rotterdam

Rotterdam - Een 22-jarige man uit Den Haag is vrijdagavond om het leven gekomen na een schietpartij in...

Vlaardingers (14 en 15) aangehouden die explosief wilden plaatsen bij woning in Den Haag

Den Haag, Vlaardingen - Dinsdagavond 27 februari zijn twee minderjarige jongens uit Vlaardingen aangehouden, die ervan worden verdacht...

Man botst onwel tegen lichtmast en overlijdt Boszoom Rotterdam

Rotterdam - Een man op leeftijd is vrijdagmorgen overleden nadat hij onwel was geworden in de auto. De...

Gewonde na schietpartij Boerschaplaan Rotterdam

Rotterdam - Bij een schietpartij op de Boerschaplaan in Rotterdam is maandagavond 18 december een 26-jarige man uit...