Corrupte Douanier Rotterdam hoort 48 maanden celstraf waarvan 12 voorwaardelijk als strafeis

Date:

Share post:

- Advertisement -

 

De aanvullende voorwaarden zijn dat ze onder toezicht van de reclassering komt te staan, en ze krijgt een verbod voor deelname aan kansspelen voor een periode van twee jaar. Daarnaast mag ze 7 jaar geen functie in het openbaar ambt bekleden en wil het om dat in beslag genomen goederen aan het verkeer worden onttrokken.

Het onderzoek is gestart op 25 januari 2019 naar aanleiding van informatie dat een medewerker van pre-arrival van de Douane in Rotterdam mogelijk betrokken was bij ambtelijke corruptie, schending ambtsgeheim, witwassen en voorbereidingshandelingen voor de invoer van cocaïne. Verdachte stond vandaag terecht op verdenking van ambtelijke corruptie, schending ambtsgeheim, witwassen en computervredebreuk

Het huis van de vrouw werd op 16 juli 2019 in het kader van het onderzoek doorzocht, daar legde de politie beslag op PGP telefoons, vertrouwelijk transportdocumenten, namen en nummers van ambtenaren en vertrouwelijke controle strategieën van de Douane. De verdachte communiceerde met prepaid telefoons, en gebruikte codetaal in haar berichten.

De vrouw zou door criminelen zijn benaderd met het feit dat ze haar rijk zouden maken, in ruil voor het verstrekken van informatie of er wel of geen controle plaatsvind werden haar geld en luxe goederen beloofd.

Uit onderzoek is gebleken dat verdachte onder meer bij haar vele bezoeken aan het casino veel meer geld uitgeeft dan via haar bankrekeningen of creditcard kan worden verantwoord. Het gaat in totaal om een bedrag van bijna 63.000 euro aan contante uitgaven, dat niet kan worden verklaard uit kasopnames of een aantoonbaar legale bron als herkomst is.

Het OM rekent het haar stevig aan dat zij het maatschappelijk vertrouwen in ‘de integere ambtenaar’ geweld heeft aangedaan. Het OM acht ook het witwassen van geldbedragen, computervredebreuk en schenden van de geheimhoudingsplicht bewezen.

Het hof doet op 22 december 2020 uitspraak.

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd