donderdag, juni 24, 2021
19 C
Rotterdam
donderdag 24 juni 2021

Agenten genoodzaakt agressieve hond dood te schieten in Zoetermeer

Den Haag, Zoetermeer – Zondagmiddag 13 december hebben agenten in een Zoetermeerse woning een hond doodgeschoten. Agenten probeerden de hond te vangen, nadat deze eerder een 18-jarige vrouw had toegetakeld in Den Haag.

Vrijdagavond 11 december werd rond 23.00 uur een klein hondje aangevallen door twee honden op de Nunspeetlaan in Den Haag. Een 18-jarige vrouw die dit zag gebeuren, probeerde het hondje te redden, maar werd vervolgens door één van de honden belaagd. Zij werd zwaar toegetakeld, onder andere in het gezicht.

Terwijl de man en vrouw met de honden ervandoor gingen, werd het meisje even later zwaargewond naar het ziekenhuis overgebracht. Hier heeft een urenlange operatie ondergaan om haar gezicht te herstellen.

Onderzoek leidt naar Zoetermeerse woning
De politie startte een onderzoek aan wat leidde naar de woning van de agressieve hond en diens eigenaar, aan de Velddreef in Zoetermeer. Agenten troffen bij de woning de hond aan, die volgens hen direct agressief reageerde.

Agenten probeerden tevergeefs het dier met een vangstok onder controle te krijgen. De hond liet zich niet vangen en viel de agenten aan. Eén van de agenten was genoodzaakt om zijn dienstwapen te gebruiken. De hond is hierbij komen te overlijden.

Aanhouding
De 35- jarige eigenaresse van de hond meldde zich later aan een politiebureau en werd aangehouden. De politie verricht nader onderzoek naar beide incidenten en ook het vuurwapengebruik van de agenten. Dit laatste gebeurt – zoals gebruikelijk bij incidenten waarbij agenten hun wapens gebruiken – door een andere eenheid.

Related Articles

Drie jaar cel geëist voor medeplegen schietincident bij ruzie in Boskoop

0
Boskoop - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft drie jaar celstraf geëist tegen een 21-jarige Boskoper...

Celstraffen geëist tegen familieleden trouwstoetmepper

0
Rotterdam - Tegen drie familieleden van de man die op 30 augustus 2019 tijdens een...

Zwaargewonde na steekpartij op volkstuinvereniging De Zandweg Kromme Zandweg Rotterdam

0
Rotterdam - Bij een steekpartij op de Kromme Zandweg in Rotterdam is woensdagavond een persoon...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Erasmus MC: oorzaak invloed op hersenen Covid op het spoor

Erasmus MC: oorzaak invloed op hersenen Covid op het spoor [...]

Naast de 'oude' Kuip komt er een nieuw stadscentrum

Naast de 'oude' Kuip komt er een nieuw stadscentrum [...]

44-jarige Rotterdammer gepakt voor steekpartij De Zandweg

44-jarige Rotterdammer gepakt voor steekpartij De Zandweg [...]

'Dansen met Janssen': Nederland wil massaal één prik

'Dansen met Janssen': Nederland wil massaal één prik [...]

Steekpartij op de volkstuintjes aan de Kromme Zandweg

Steekpartij op de volkstuintjes aan de Kromme Zandweg [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
7,991VolgersVolg