zondag, april 11, 2021
3 C
Rotterdam
zondag 11 april 2021

Agenten genoodzaakt agressieve hond dood te schieten in Zoetermeer

Den Haag, Zoetermeer – Zondagmiddag 13 december hebben agenten in een Zoetermeerse woning een hond doodgeschoten. Agenten probeerden de hond te vangen, nadat deze eerder een 18-jarige vrouw had toegetakeld in Den Haag.

Vrijdagavond 11 december werd rond 23.00 uur een klein hondje aangevallen door twee honden op de Nunspeetlaan in Den Haag. Een 18-jarige vrouw die dit zag gebeuren, probeerde het hondje te redden, maar werd vervolgens door één van de honden belaagd. Zij werd zwaar toegetakeld, onder andere in het gezicht.

Terwijl de man en vrouw met de honden ervandoor gingen, werd het meisje even later zwaargewond naar het ziekenhuis overgebracht. Hier heeft een urenlange operatie ondergaan om haar gezicht te herstellen.

Onderzoek leidt naar Zoetermeerse woning
De politie startte een onderzoek aan wat leidde naar de woning van de agressieve hond en diens eigenaar, aan de Velddreef in Zoetermeer. Agenten troffen bij de woning de hond aan, die volgens hen direct agressief reageerde.

Agenten probeerden tevergeefs het dier met een vangstok onder controle te krijgen. De hond liet zich niet vangen en viel de agenten aan. Eén van de agenten was genoodzaakt om zijn dienstwapen te gebruiken. De hond is hierbij komen te overlijden.

Aanhouding
De 35- jarige eigenaresse van de hond meldde zich later aan een politiebureau en werd aangehouden. De politie verricht nader onderzoek naar beide incidenten en ook het vuurwapengebruik van de agenten. Dit laatste gebeurt – zoals gebruikelijk bij incidenten waarbij agenten hun wapens gebruiken – door een andere eenheid.

Related Articles

Zwaan blijft gehavend achter na gevecht in Spijkenisse

0
Spijkenisse - Medewerkers van de dierenambulance hebben zaterdagmiddag een gewonde zwaan opgehaald. De zwaan lag...

Automobilist ramt verkeerslicht, dumpt auto en gaat ervandoor Slinge Rotterdam

0
Rotterdam - Een automobilist heeft op de Slinge in Rotterdam een verkeerslicht geramd en reed...

Honderden euro’s boete na dumpen van oven in parkeergarage Griet Manshandeerf Capelle aan den IJssel (video)

0
Capelle aan den IJssel - Het dumpen van illegaal afval is een groot probleem. Het...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Brandweer pompt volgelopen kelder leeg aan Pleinweg

Brandweer pompt volgelopen kelder leeg aan Pleinweg [...]

Deel Pendrecht wordt vernieuwd en gasvrij

Deel Pendrecht wordt vernieuwd en gasvrij [...]

Kunstwerk vordert. Amazone-indiaan of Jeangu Macrooy?

Kunstwerk vordert. Amazone-indiaan of Jeangu Macrooy? [...]

Rotterdamse Coolsingel na 3 jaar verbouwen weer open

Rotterdamse Coolsingel na 3 jaar verbouwen weer open [...]

Mensen uit 1949, 1950 en 1951 kunnen prikafspraak maken

Mensen uit 1949, 1950 en 1951 kunnen prikafspraak maken [...]

Stay Connected

9,378FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg