Agenten genoodzaakt agressieve hond dood te schieten in Zoetermeer

Date:

Deel bericht:

Den Haag, Zoetermeer – Zondagmiddag 13 december hebben agenten in een Zoetermeerse woning een hond doodgeschoten. Agenten probeerden de hond te vangen, nadat deze eerder een 18-jarige vrouw had toegetakeld in Den Haag.

Vrijdagavond 11 december werd rond 23.00 uur een klein hondje aangevallen door twee honden op de Nunspeetlaan in Den Haag. Een 18-jarige vrouw die dit zag gebeuren, probeerde het hondje te redden, maar werd vervolgens door één van de honden belaagd. Zij werd zwaar toegetakeld, onder andere in het gezicht.

- Advertisement -

Terwijl de man en vrouw met de honden ervandoor gingen, werd het meisje even later zwaargewond naar het ziekenhuis overgebracht. Hier heeft een urenlange operatie ondergaan om haar gezicht te herstellen.

Onderzoek leidt naar Zoetermeerse woning
De politie startte een onderzoek aan wat leidde naar de woning van de agressieve hond en diens eigenaar, aan de Velddreef in Zoetermeer. Agenten troffen bij de woning de hond aan, die volgens hen direct agressief reageerde.

Agenten probeerden tevergeefs het dier met een vangstok onder controle te krijgen. De hond liet zich niet vangen en viel de agenten aan. Eén van de agenten was genoodzaakt om zijn dienstwapen te gebruiken. De hond is hierbij komen te overlijden.

Aanhouding
De 35- jarige eigenaresse van de hond meldde zich later aan een politiebureau en werd aangehouden. De politie verricht nader onderzoek naar beide incidenten en ook het vuurwapengebruik van de agenten. Dit laatste gebeurt – zoals gebruikelijk bij incidenten waarbij agenten hun wapens gebruiken – door een andere eenheid.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Zwaargewonde na steekpartij Zuidplein Rotterdam

Rotterdam - Op de parkeerplaats van een psychiatrische instelling aan de Van Swietenlaan in Rotterdam is rond 16.34...

Meerdere gewonden bij woningbrand in centrum Den Haag

Den Haag - Vrijdagmiddag 23 februari zijn meerdere personen gewond geraakt, van wie één ernstig, bij een woningbrand...

Oud drugslab ontdekt in leegstaande telecomwinkel Katendrechtse Lagedijk Rotterdam

Rotterdam - In een leegstaande Telecom winkel aan de Katendrechtse Lagedijk in Rotterdam is vrijdagmiddag een chemische lucht...

Man ernstig gewond na schietpartij Koolwitjespad Hoogvliet

Hoogvliet - Een man is donderdagmorgen rond 07.00 uur ernstig gewond geraakt bij een schietpartij op het Koolwitjespad...