maandag, oktober 18, 2021
14.1 C
Rotterdam
maandag 18 oktober 2021

Agenten genoodzaakt agressieve hond dood te schieten in Zoetermeer

Den Haag, Zoetermeer – Zondagmiddag 13 december hebben agenten in een Zoetermeerse woning een hond doodgeschoten. Agenten probeerden de hond te vangen, nadat deze eerder een 18-jarige vrouw had toegetakeld in Den Haag.

Vrijdagavond 11 december werd rond 23.00 uur een klein hondje aangevallen door twee honden op de Nunspeetlaan in Den Haag. Een 18-jarige vrouw die dit zag gebeuren, probeerde het hondje te redden, maar werd vervolgens door één van de honden belaagd. Zij werd zwaar toegetakeld, onder andere in het gezicht.

Terwijl de man en vrouw met de honden ervandoor gingen, werd het meisje even later zwaargewond naar het ziekenhuis overgebracht. Hier heeft een urenlange operatie ondergaan om haar gezicht te herstellen.

Onderzoek leidt naar Zoetermeerse woning
De politie startte een onderzoek aan wat leidde naar de woning van de agressieve hond en diens eigenaar, aan de Velddreef in Zoetermeer. Agenten troffen bij de woning de hond aan, die volgens hen direct agressief reageerde.

Agenten probeerden tevergeefs het dier met een vangstok onder controle te krijgen. De hond liet zich niet vangen en viel de agenten aan. Eén van de agenten was genoodzaakt om zijn dienstwapen te gebruiken. De hond is hierbij komen te overlijden.

Aanhouding
De 35- jarige eigenaresse van de hond meldde zich later aan een politiebureau en werd aangehouden. De politie verricht nader onderzoek naar beide incidenten en ook het vuurwapengebruik van de agenten. Dit laatste gebeurt – zoals gebruikelijk bij incidenten waarbij agenten hun wapens gebruiken – door een andere eenheid.

Related Articles

Poolse vrouw (28) zwaargewond op straat aangetroffen Schieweg Rotterdam

0
Rotterdam - Een 28-jarige Poolse vrouw is in de nacht van zaterdag op zondag ernstig...

Jongen raakt hand kwijt na ongeluk met vuurwerk Veerman Spijkenisse

0
Spijkenisse - Een jongen is maandagmiddag door een ongeluk met vuurwerk zijn hand kwijtgeraakt. Het...

Wederom gewonden zware aanrijding op Laan van Avant-garde Rotterdam

0
Rotterdam - Twee personen zijn zondagavond rond kwart voor twaalf gewond geraakt nadat zij door...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Rotterdam start proef met armoedeaanpak op scholen

Rotterdam start proef met armoedeaanpak op scholen [...]

Vuurwerk zet oude supermarkt vol rook in Hoogvliet

Vuurwerk zet oude supermarkt vol rook in Hoogvliet [...]

Zwaargewonde bij verkeersongeval in Rotterdam-Nesselande

Zwaargewonde bij verkeersongeval in Rotterdam-Nesselande [...]

Eerste openbare rechtbankzitting over moord Peter R.

Eerste openbare rechtbankzitting over moord Peter R. [...]

Zwaargewonde bij ernstig ongeval op de Slinge

Zwaargewonde bij ernstig ongeval op de Slinge [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,062VolgersVolg