Agenten genoodzaakt agressieve hond dood te schieten in Zoetermeer

Date:

Deel bericht:

Den Haag, Zoetermeer – Zondagmiddag 13 december hebben agenten in een Zoetermeerse woning een hond doodgeschoten. Agenten probeerden de hond te vangen, nadat deze eerder een 18-jarige vrouw had toegetakeld in Den Haag.

Vrijdagavond 11 december werd rond 23.00 uur een klein hondje aangevallen door twee honden op de Nunspeetlaan in Den Haag. Een 18-jarige vrouw die dit zag gebeuren, probeerde het hondje te redden, maar werd vervolgens door één van de honden belaagd. Zij werd zwaar toegetakeld, onder andere in het gezicht.

- Advertisement -

Terwijl de man en vrouw met de honden ervandoor gingen, werd het meisje even later zwaargewond naar het ziekenhuis overgebracht. Hier heeft een urenlange operatie ondergaan om haar gezicht te herstellen.

Onderzoek leidt naar Zoetermeerse woning
De politie startte een onderzoek aan wat leidde naar de woning van de agressieve hond en diens eigenaar, aan de Velddreef in Zoetermeer. Agenten troffen bij de woning de hond aan, die volgens hen direct agressief reageerde.

Agenten probeerden tevergeefs het dier met een vangstok onder controle te krijgen. De hond liet zich niet vangen en viel de agenten aan. Eén van de agenten was genoodzaakt om zijn dienstwapen te gebruiken. De hond is hierbij komen te overlijden.

Aanhouding
De 35- jarige eigenaresse van de hond meldde zich later aan een politiebureau en werd aangehouden. De politie verricht nader onderzoek naar beide incidenten en ook het vuurwapengebruik van de agenten. Dit laatste gebeurt – zoals gebruikelijk bij incidenten waarbij agenten hun wapens gebruiken – door een andere eenheid.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Woning vol rook door schoorsteenbrand Dilledonk-Zuid Spijkenisse

Spijkenisse - Donderdagavond 25 april is er brand uitgebroken in een schoorsteen van een woning aan de Dilledonk-Zuid...

Actievoerders blokkeren ingang Tweede Kamer en verstoren debat

Den Haag - De Politie heeft meerdere demonstranten in en voor de Tweede Kamer in Den Haag verwijderd....

Grote brand in leegstaand kantoorpand Oosthavenkade Vlaardingen

Vlaardingen - In een groot kantoorpand aan de Oosthavenkade in Vlaardingen is donderdagmorgen rond 07.00 uur een grote...

Lichtgewonde bij eenzijdig ongeval Havendijk Schiedam

Havendijk, Schiedam - Woensdagavond 24 april rond 18.20 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden. Een automobilist is door...