zaterdag, april 17, 2021
12.1 C
Rotterdam
zaterdag 17 april 2021

Jeugd-TBS en celstraf geëist tegen Rotterdammer die Playstation roofde van 13-jarige Capellenaar

Capelle a/d IJssel, Rotterdam – Een op dat moment 13-jarige jongen uit Capelle aan den IJssel mag op vrijdag 29 november 2019 eindelijk een Playstation 4 kopen. Maar nog voordat hij de spelcomputer thuis uit de doos kan halen, is hij hem alweer kwijt. Op straat wordt hij beroofd door drie jongens.

Twee van de drie zijn al eerder door de kinderrechter veroordeeld tot een werkstraf, een leerstraf en voorwaardelijke jeugddetentie. Ook moeten ze het slachtoffer een schadevergoeding betalen.

Tegen de laatste verdachte, een 20-jarige Rotterdammer, is vandaag voorwaardelijke jeugd-tbs, een onvoorwaardelijke jeugddetentie van 108 dagen en een werkstraf van 230 uur geëist.

Alexandrium
Het slachtoffer vertrekt die vrijdag samen met zijn moeder met de metro naar winkelcentrum Alexandrium om de spelcomputer te kopen. Op de terugweg worden ze achtervolgd door drie jongens die net als moeder en zoon uitstappen bij metrostation Schenkel.

Ter hoogte van de Dotterlei rukken ze plotseling de tas met daarin de Playstation uit de handen van de jongen. Samen met zijn moeder probeert hij ze nog tegen te houden, maar hij krijgt een harde duw en valt op de grond.

Gewelddadig
De Rotterdammer stond vandaag niet alleen terecht voor de brutale beroving van de 13-jarige jongen. Hij wordt ook verdacht van het stelen van een telefoon van een ander slachtoffer in hetzelfde weekend. Daarbij krijgt de dan 21-jarige man een harde klap in zijn gezicht.

Op de tenlastelegging staat ook een zware mishandeling en bedreiging van dezelfde man in Rotterdam op 6 december 2019. Het slachtoffer liep daarbij een gescheurde oogkas op. Tevens is de verdachte in februari van dit jaar in Maastricht opgepakt op verdenking van (straat)handel in verdovende middelen.

“Verdachte heeft geen enkel respect gehad voor de bezittingen van een ander. Hij heeft zich enkel laten leiden door zijn eigen wens om snel over dure spullen te kunnen beschikken en is volledig voorbij gegaan aan wat dit betekent voor de slachtoffers”, aldus de officier van justitie ter zitting.

Uitspraak
De rechter doet op 7 januari 2021 uitspraak.

Related Articles

Sportvliegtuigje raakt naast de baan Rotterdam The Hague Airport

0
Rotterdam - Zaterdagmiddag 17 april is een klein vliegtuig naast de landingsbaan beland op Rotterdam...

Auto belandt in gracht in Gouda

0
Gouda - Zaterdagmiddag is even na drie uur automobilist langs de Lage Gouwe van de...

143 bekeuringen bij grootschalige politieactie Rotterdam Ommoord op slot

0
Rotterdam - Bij een grootschalige verkeerscontrole in Rotterdam Ommoord zijn vrijdag 143 bekeuringen uitgeschreven. Het...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

'GGD'en waren niet voorbereid op een pandemie'

'GGD'en waren niet voorbereid op een pandemie' [...]

Avondklok een zege voor crimecijfers in Rotterdam

Avondklok een zege voor crimecijfers in Rotterdam [...]

Bewoners Veranda melden zich voor verbod op lachgas

Bewoners Veranda melden zich voor verbod op lachgas [...]

Vijf Rotterdamse huurdersorganisaties schrijven brandbrief

Vijf Rotterdamse huurdersorganisaties schrijven brandbrief [...]

Zelfbewoningsplicht in bestaande bouw? Ja. Maar waar?

Zelfbewoningsplicht in bestaande bouw? Ja. Maar waar? [...]

Stay Connected

9,380FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg