donderdag, juni 24, 2021
19 C
Rotterdam
donderdag 24 juni 2021

Verdachte schietpartij Vlaardingen in vrijheid gesteld

Vlaardingen – De verdachte die op de Patrimoniumdwarsstraat woensdagavond 16 december werd neergeschoten door de politie is uit het ziekenhuis en in vrijheid gesteld. De man is officieel geen verdachte meer van de schietpartij. Die avond werd een 26-jarige man dodelijk getroffen door vuurwapengeweld.

De verdachte luisterde niet naar bevelen van de politie, een waarschuwingsschot hielp niet waarop een agent een gericht schot loste. De verdachte werd daarbij in het bovenlichaam geraakt. De agenten verleenden direct eerste hulp, waarna hij werd vervoerd naar het ziekenhuis. De rol van de aangehouden man is onderzocht en uit dat onderzoek blijkt dat er geen verdenking meer is richting de man. Hij is vandaag op vrije voeten gesteld en is geen verdachte meer in de zaak.

Op de bewuste woensdagavond kwam de 26-jarige Appie om het leven nadat hij eerdere op de Groen van Prinstererstraat ruzie had gehad met een nog onbekend groepje jongeren in een auto. Hij zakte in de Patrimoniumdwarsstraat in elkaar en reanimatie door hulpverleners mocht niet meer helpen.

Medewerkers van de Forensische Opsporing startten meteen met een groot onderzoek. De straat werd daarbij voor publiek en omwonenden afgesloten. De politie startte met een team van 20 rechercheurs, onder leiding van het OM, een groot onderzoek naar het incident. Zoals gebruikelijk stelt de Rijksrecherche een onderzoek in naar het vuurwapengebruik door de politie. In het onderzoek zijn tevens camerabeelden veiliggesteld.

 

Related Articles

Drie jaar cel geëist voor medeplegen schietincident bij ruzie in Boskoop

0
Boskoop - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft drie jaar celstraf geëist tegen een 21-jarige Boskoper...

Celstraffen geëist tegen familieleden trouwstoetmepper

0
Rotterdam - Tegen drie familieleden van de man die op 30 augustus 2019 tijdens een...

Zwaargewonde na steekpartij op volkstuinvereniging De Zandweg Kromme Zandweg Rotterdam

0
Rotterdam - Bij een steekpartij op de Kromme Zandweg in Rotterdam is woensdagavond een persoon...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Erasmus MC: oorzaak invloed op hersenen Covid op het spoor

Erasmus MC: oorzaak invloed op hersenen Covid op het spoor [...]

Naast de 'oude' Kuip komt er een nieuw stadscentrum

Naast de 'oude' Kuip komt er een nieuw stadscentrum [...]

44-jarige Rotterdammer gepakt voor steekpartij De Zandweg

44-jarige Rotterdammer gepakt voor steekpartij De Zandweg [...]

'Dansen met Janssen': Nederland wil massaal één prik

'Dansen met Janssen': Nederland wil massaal één prik [...]

Steekpartij op de volkstuintjes aan de Kromme Zandweg

Steekpartij op de volkstuintjes aan de Kromme Zandweg [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
7,991VolgersVolg