maandag, januari 25, 2021

Verdachte schietpartij Vlaardingen in vrijheid gesteld

Vlaardingen – De verdachte die op de Patrimoniumdwarsstraat woensdagavond 16 december werd neergeschoten door de politie is uit het ziekenhuis en in vrijheid gesteld. De man is officieel geen verdachte meer van de schietpartij. Die avond werd een 26-jarige man dodelijk getroffen door vuurwapengeweld.

De verdachte luisterde niet naar bevelen van de politie, een waarschuwingsschot hielp niet waarop een agent een gericht schot loste. De verdachte werd daarbij in het bovenlichaam geraakt. De agenten verleenden direct eerste hulp, waarna hij werd vervoerd naar het ziekenhuis. De rol van de aangehouden man is onderzocht en uit dat onderzoek blijkt dat er geen verdenking meer is richting de man. Hij is vandaag op vrije voeten gesteld en is geen verdachte meer in de zaak.

Op de bewuste woensdagavond kwam de 26-jarige Appie om het leven nadat hij eerdere op de Groen van Prinstererstraat ruzie had gehad met een nog onbekend groepje jongeren in een auto. Hij zakte in de Patrimoniumdwarsstraat in elkaar en reanimatie door hulpverleners mocht niet meer helpen.

Medewerkers van de Forensische Opsporing startten meteen met een groot onderzoek. De straat werd daarbij voor publiek en omwonenden afgesloten. De politie startte met een team van 20 rechercheurs, onder leiding van het OM, een groot onderzoek naar het incident. Zoals gebruikelijk stelt de Rijksrecherche een onderzoek in naar het vuurwapengebruik door de politie. In het onderzoek zijn tevens camerabeelden veiliggesteld.

 

Related Articles

Vrouw (59) overleden in woning Vrankenstraat Dordrecht

0
Dordrecht - De politie een groot onderzoek gestart na de vondst van een overleden 59-jarige...

Veel rook bij brand in kelderboxen Fioringras Spijkenisse

0
Spijkenisse - Bij een brand in een kelderbox aan de Fioringras in Spijkenisse is zondagmiddag...

Felle brand in woning Krekelstraat Rotterdam

0
Rotterdam - In een woning aan de Krekelstraat even op de zolder etage zondag middag...

Laatste Nieuws

Stay Connected

9,212FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg