dinsdag, oktober 19, 2021
15.9 C
Rotterdam
dinsdag 19 oktober 2021

Verdachte schietpartij Vlaardingen in vrijheid gesteld

Vlaardingen – De verdachte die op de Patrimoniumdwarsstraat woensdagavond 16 december werd neergeschoten door de politie is uit het ziekenhuis en in vrijheid gesteld. De man is officieel geen verdachte meer van de schietpartij. Die avond werd een 26-jarige man dodelijk getroffen door vuurwapengeweld.

De verdachte luisterde niet naar bevelen van de politie, een waarschuwingsschot hielp niet waarop een agent een gericht schot loste. De verdachte werd daarbij in het bovenlichaam geraakt. De agenten verleenden direct eerste hulp, waarna hij werd vervoerd naar het ziekenhuis. De rol van de aangehouden man is onderzocht en uit dat onderzoek blijkt dat er geen verdenking meer is richting de man. Hij is vandaag op vrije voeten gesteld en is geen verdachte meer in de zaak.

Op de bewuste woensdagavond kwam de 26-jarige Appie om het leven nadat hij eerdere op de Groen van Prinstererstraat ruzie had gehad met een nog onbekend groepje jongeren in een auto. Hij zakte in de Patrimoniumdwarsstraat in elkaar en reanimatie door hulpverleners mocht niet meer helpen.

Medewerkers van de Forensische Opsporing startten meteen met een groot onderzoek. De straat werd daarbij voor publiek en omwonenden afgesloten. De politie startte met een team van 20 rechercheurs, onder leiding van het OM, een groot onderzoek naar het incident. Zoals gebruikelijk stelt de Rijksrecherche een onderzoek in naar het vuurwapengebruik door de politie. In het onderzoek zijn tevens camerabeelden veiliggesteld.

 

Related Articles

Man overleden na aanrijding met tram, mogelijk geduwd Anthony Fokkersingel Den Haag

0
Den Haag - Een man is maandagavond overleden nadat hij voor een tram zou zijn...

Politie zoekt getuigen van ontvoering Pauwenburg Rotterdam

0
Rotterdam - Een man is in de nacht van woensdag op donderdag slachtoffer geworden van...

Poolse vrouw (28) zwaargewond op straat aangetroffen Schieweg Rotterdam

0
Rotterdam - Een 28-jarige Poolse vrouw is in de nacht van zaterdag op zondag ernstig...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Toekomst PVV Rotterdam onzeker door tekort aan kandidaten

Toekomst PVV Rotterdam onzeker door tekort aan kandidaten [...]

GO gaat nu ook met elektrische deelfietsen Rotterdam in

GO gaat nu ook met elektrische deelfietsen Rotterdam in [...]

Rotterdamse politie is op zoek naar deze 70-jarige Thijs

Rotterdamse politie is op zoek naar deze 70-jarige Thijs [...]

Castelein blijft langer topman Havenbedrijf Rotterdam

Castelein blijft langer topman Havenbedrijf Rotterdam [...]

Rotterdammer opgepakt voor bedreigen medewerker tv-programma

Rotterdammer opgepakt voor bedreigen medewerker tv-programma [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,062VolgersVolg