zaterdag, april 10, 2021
6.3 C
Rotterdam
zaterdag 10 april 2021

Verdachte schietpartij Vlaardingen in vrijheid gesteld

Vlaardingen – De verdachte die op de Patrimoniumdwarsstraat woensdagavond 16 december werd neergeschoten door de politie is uit het ziekenhuis en in vrijheid gesteld. De man is officieel geen verdachte meer van de schietpartij. Die avond werd een 26-jarige man dodelijk getroffen door vuurwapengeweld.

De verdachte luisterde niet naar bevelen van de politie, een waarschuwingsschot hielp niet waarop een agent een gericht schot loste. De verdachte werd daarbij in het bovenlichaam geraakt. De agenten verleenden direct eerste hulp, waarna hij werd vervoerd naar het ziekenhuis. De rol van de aangehouden man is onderzocht en uit dat onderzoek blijkt dat er geen verdenking meer is richting de man. Hij is vandaag op vrije voeten gesteld en is geen verdachte meer in de zaak.

Op de bewuste woensdagavond kwam de 26-jarige Appie om het leven nadat hij eerdere op de Groen van Prinstererstraat ruzie had gehad met een nog onbekend groepje jongeren in een auto. Hij zakte in de Patrimoniumdwarsstraat in elkaar en reanimatie door hulpverleners mocht niet meer helpen.

Medewerkers van de Forensische Opsporing startten meteen met een groot onderzoek. De straat werd daarbij voor publiek en omwonenden afgesloten. De politie startte met een team van 20 rechercheurs, onder leiding van het OM, een groot onderzoek naar het incident. Zoals gebruikelijk stelt de Rijksrecherche een onderzoek in naar het vuurwapengebruik door de politie. In het onderzoek zijn tevens camerabeelden veiliggesteld.

 

Related Articles

Flinke brand verwoest schuur Klaproos Hoogvliet

0
Hoogvliet - Op de Klaproos in Hoogvliet heeft zaterdagmiddag een flinke brand gewoed in een...

Man (60) overleden bij verkeersongeval Erasmusweg Den Haag

0
Den Haag - Bij een verkeersongeval tussen een auto en bromfietser is een 60-jarige man...

Bestelbus uitgebrand Kreeft Hellevoetsluis

0
Hellevoetsluis - Op de Kreeft in Hellevoetsluis is afgelopen nacht rond 01.00 uur een bestelbus...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Treft bezuiniging nieuw stadion ook de Legioenzaal?

Treft bezuiniging nieuw stadion ook de Legioenzaal? [...]

Stadion Feyenoord te laat met info: rapport vertraagd

Stadion Feyenoord te laat met info: rapport vertraagd [...]

Lee Towers komt met Koningsdaglied

Lee Towers komt met Koningsdaglied [...]

Coronasteun ov-bedrijven verlengd tot eind 2021

Coronasteun ov-bedrijven verlengd tot eind 2021 [...]

Wielerbond enthousiast over Tourstart Rotterdam en Den Haag

Wielerbond enthousiast over Tourstart Rotterdam en Den Haag [...]

Stay Connected

9,378FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg