Man aangehouden voor aanzetten tot bedreiging tv-presentatrice

Date:

Share post:

Rotterdam – Agenten hebben een 14-jarige en 25-jarige Rotterdammer aangehouden die journalist en tv presentatrice Ekiz ernstig hebben bedreigd via Instagram nadat zij de uitspraak “Vreemd dat we in Nederland wel de straat op gaan om te demonstreren tegen de dood van George Floyd, maar niet voor Samuel Paty.” had gedaan.

Ze werd vervolgens ernstig bedreigd op social media waarop de politie direct een onderzoek startte. Dit leidde naar het adres van een 14-jarige jongen. Agenten gingen het gesprek aan met de jongen en één van de ouders waarop de 14-jarige een excuusmail heeft geschreven aan de presentatrice. Hij wordt niet verder vervolgd vanwege zijn leeftijd en het feit dat hij in heeft gezien dat zijn gedrag niet door de beugel kan

- Advertisement -

In het vervolg onderzoek kwam de eigenaar van het Instagram account naar voren, dit ging om een 25-jarige man uit Rotterdam. Hij wordt verdacht van het aanzetten tot het plegen van strafbare feiten, oftewel opruiing. Ook hij heeft op het bureau zijn excuses gemaakt en heeft aangegeven een rectificatie te zullen plaatsen op social media. Ook wil hij met de presentatrice in gesprek.

Vrijheid van meningsuiting is in Nederland in de grondwet vastgelegd, echter wordt het bedreigen van personen niet getolereerd. De politie en het Openbaar Ministerie zullen hier hard tegen optreden, indien de bedreigingen worden geplaatst richting hulpverleners of journalisten worden straffen extra verzwaard.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd