woensdag, januari 27, 2021

Man aangehouden voor aanzetten tot bedreiging tv-presentatrice

Rotterdam – Agenten hebben een 14-jarige en 25-jarige Rotterdammer aangehouden die journalist en tv presentatrice Ekiz ernstig hebben bedreigd via Instagram nadat zij de uitspraak “Vreemd dat we in Nederland wel de straat op gaan om te demonstreren tegen de dood van George Floyd, maar niet voor Samuel Paty.” had gedaan.

Ze werd vervolgens ernstig bedreigd op social media waarop de politie direct een onderzoek startte. Dit leidde naar het adres van een 14-jarige jongen. Agenten gingen het gesprek aan met de jongen en één van de ouders waarop de 14-jarige een excuusmail heeft geschreven aan de presentatrice. Hij wordt niet verder vervolgd vanwege zijn leeftijd en het feit dat hij in heeft gezien dat zijn gedrag niet door de beugel kan

In het vervolg onderzoek kwam de eigenaar van het Instagram account naar voren, dit ging om een 25-jarige man uit Rotterdam. Hij wordt verdacht van het aanzetten tot het plegen van strafbare feiten, oftewel opruiing. Ook hij heeft op het bureau zijn excuses gemaakt en heeft aangegeven een rectificatie te zullen plaatsen op social media. Ook wil hij met de presentatrice in gesprek.

Vrijheid van meningsuiting is in Nederland in de grondwet vastgelegd, echter wordt het bedreigen van personen niet getolereerd. De politie en het Openbaar Ministerie zullen hier hard tegen optreden, indien de bedreigingen worden geplaatst richting hulpverleners of journalisten worden straffen extra verzwaard.

Related Articles

Beschietingen woning Charactostraat Capelle aan den IJssel link met vier schietincidenten

0
Capelle aan den IJssel - De eigenaar van de woning aan de Charactostraat in Capelle...

33 arrestaties na onrust in Rotterdam West en Zuid, rustig in Prins Alexander en Capelle aan den IJssel

0
Rotterdam - De vierde avond van de avondklok is in Rotterdam veel rustiger verlopen dan...

OM en politie richten zich tot ouders: “Houd kinderen thuis”

0
Rotterdam/Landelijk - De Openbaar Ministerie (OM) laat weten dat veel van de opgepakte relschoppers die...

Laatste Nieuws

Stay Connected

9,259FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg