Inleveractie voor vuurwerk in Rotterdam begonnen

Date:

Share post:

- Advertisement -

Rotterdam – Rotterdam is de eerste van de grote steden die begint met een inleveractie van vuurwerk. Vanaf vandaag kunnen mensen ongestraft tot 25 kilo vuurwerk inleveren.

Na de invoering van het landelijk verbod van dit jaar is naast het afsteken, ook het bezit van dit vuurwerk illegaal. Thuis bewaren mag niet, ook niet als het eerder legaal is gekocht. Mede daarom werken diverse steden aan inleveracties, zodat mensen vuurwerk kunnen inleveren zonder risico op een boete of strafblad.

Extra bij deze actie is dat ook zwaarder (voorheen al illegaal) vuurwerk ingeleverd kan worden. Vanwege de veiligheid moeten mensen op eigen vervoer naar de inleverlocatie komen en bijvoorbeeld niet met het openbaar vervoer.

Inleveren in Rotterdam kan drie dagen
De actie in Rotterdam duurt maar enkele dagen: 22, 23 en 24 december. Kijk voor meer informatie en de exacte inleverlocaties op de website van de gemeente.

Na Rotterdam begint woensdag Utrecht met een dergelijke actie en Amsterdam op donderdag. Volgende week maandag kunnen ook mensen in Den Haag vuurwerk inleveren in hun gemeente.

- Advertisement -

Gerelateerd