zondag, januari 24, 2021

10-jarige jongen rijdt rondje in auto door Rotterdam

Rotterdam – Als agent maak je soms rare dingen mee. Zo gebeurde ook vandaag een opvallend incident in Rotterdam. Een jeugdagent van de eenheid Rotterdam Delfshaven zag namelijk een Volkswagen Golf die bestuurd werd door een kind.

Jeugdagent Cemal zag tot zijn verbazing een Golf rijden op de Spaansepolder, waarbij de kruin van de bestuurder nog maar net boven het stuur uitkwam. Hierop besloot de eenheid om de bestuurder aan een controle te onderwerpen.

Achter het stuur bleek een 10-jarige Roemeense jongen te zitten die in Nederland op bezoek was bij familie. Op de bijrijdersstoel zat de eigenaar van de auto. Hij vond het klaarblijkelijk normaal om de jonge tiener een rondje door Rotterdam te laten rijden.

“Bij de politie zeggen we vaak; verbaas je niet, verwonder je slechts”, zo laat jeugdagent Cemal weten. Toch werd de “verwondering” nog groter toen de eigenaar uitlegde dat de jongen prima kon rijden en dat het rustig op de openbare weg kon.

Het akkefietje bleef niet geheel zonder gevolgen: “Kinderen van deze leeftijd kunnen geen bekeuring krijgen. De eigenaar van de auto kreeg wel een boete van 280 euro omdat hij iemand liet rijden zonder rijbewijs. En wij denken dat ze er dan heel goed vanaf komen.”

Related Articles

Politievoertuig betrokken bij aanrijding Erasmusbrug Rotterdam

0
Rotterdam - Agenten van de eenheid Rotterdam zijn afgelopen nacht betrokken geraakt bij een ongeluk...

Onderzoek naar brand in lege kamer verpleeghuis West-Varkenoordseweg Rotterdam

0
Rotterdam - De politie en brandweer zijn een onderzoek gestart naar een onverklaarbare brand in...

Politie lost waarschuwingsschoten bij aanhouding Denenburg Rotterdam

0
Rotterdam - De politie heeft afgelopen nacht rond 03.00 uur op het Denenburg in Rotterdam...

Laatste Nieuws

Stay Connected

9,212FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg