10-jarige jongen rijdt rondje in auto door Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Als agent maak je soms rare dingen mee. Zo gebeurde ook vandaag een opvallend incident in Rotterdam. Een jeugdagent van de eenheid Rotterdam Delfshaven zag namelijk een Volkswagen Golf die bestuurd werd door een kind.

Jeugdagent Cemal zag tot zijn verbazing een Golf rijden op de Spaansepolder, waarbij de kruin van de bestuurder nog maar net boven het stuur uitkwam. Hierop besloot de eenheid om de bestuurder aan een controle te onderwerpen.

- Advertisement -

Achter het stuur bleek een 10-jarige Roemeense jongen te zitten die in Nederland op bezoek was bij familie. Op de bijrijdersstoel zat de eigenaar van de auto. Hij vond het klaarblijkelijk normaal om de jonge tiener een rondje door Rotterdam te laten rijden.

“Bij de politie zeggen we vaak; verbaas je niet, verwonder je slechts”, zo laat jeugdagent Cemal weten. Toch werd de “verwondering” nog groter toen de eigenaar uitlegde dat de jongen prima kon rijden en dat het rustig op de openbare weg kon.

Het akkefietje bleef niet geheel zonder gevolgen: “Kinderen van deze leeftijd kunnen geen bekeuring krijgen. De eigenaar van de auto kreeg wel een boete van 280 euro omdat hij iemand liet rijden zonder rijbewijs. En wij denken dat ze er dan heel goed vanaf komen.”

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Auto raakte te water na inschattingsfout Hatostraat Rotterdam

Rotterdam - Zaterdagavond 9 december rond 21.45 uur is een automobilist met zijn auto op de Hatostraat het...

Gewonde na schietpartij tussen twee auto’s Meester Arendstraat Rotterdam

Rotterdam - In de Meester Arendstraat in Rotterdam heeft vrijdagavond een schietpartij plaatsgevonden, daarbij is vermoedelijk iemand gewond...

Man overleden in politiecel, Rijksrecherche doet onderzoek Rotterdam

Rotterdam - Een 60-jarige man uit Rotterdam is op 7 december na een verblijf in een politiecel in...

Zeer grote uitslaande brand verwoest gerefomeerde Bethelkerk Oranjestraat Rotterdam-Overschie (video)

Rotterdam - In de Bethelkerk aan de Oranjestraat in Rotterdam-Overschie is woensdagavond 6 december rond 22.40 uur een...