maandag, juni 27, 2022
20 C
Rotterdam
maandag 27 juni 2022

10-jarige jongen rijdt rondje in auto door Rotterdam

- advertentie -

Rotterdam – Als agent maak je soms rare dingen mee. Zo gebeurde ook vandaag een opvallend incident in Rotterdam. Een jeugdagent van de eenheid Rotterdam Delfshaven zag namelijk een Volkswagen Golf die bestuurd werd door een kind.

Jeugdagent Cemal zag tot zijn verbazing een Golf rijden op de Spaansepolder, waarbij de kruin van de bestuurder nog maar net boven het stuur uitkwam. Hierop besloot de eenheid om de bestuurder aan een controle te onderwerpen.

Achter het stuur bleek een 10-jarige Roemeense jongen te zitten die in Nederland op bezoek was bij familie. Op de bijrijdersstoel zat de eigenaar van de auto. Hij vond het klaarblijkelijk normaal om de jonge tiener een rondje door Rotterdam te laten rijden.

“Bij de politie zeggen we vaak; verbaas je niet, verwonder je slechts”, zo laat jeugdagent Cemal weten. Toch werd de “verwondering” nog groter toen de eigenaar uitlegde dat de jongen prima kon rijden en dat het rustig op de openbare weg kon.

Het akkefietje bleef niet geheel zonder gevolgen: “Kinderen van deze leeftijd kunnen geen bekeuring krijgen. De eigenaar van de auto kreeg wel een boete van 280 euro omdat hij iemand liet rijden zonder rijbewijs. En wij denken dat ze er dan heel goed vanaf komen.”


Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp+31103070855 of Mailredactie@nieuwsopbeeld.nl


 

- Advertisement -

Laatste nieuws

- advertentie -
spot_img

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,235VolgersVolg
- advertentie -