Alcomobilist rijdt auto aan gort op Kerstavond in Alblasserdam

Date:

Share post:

Alblasserdam – Donderdagavond 24 december, oftewel Kerstavond, is voor sommige bestuurders helaas nog een avond waarin ze de keuze maken om beschonken achter het stuur te kruipen. Zo gebeurde dit ook in Alblasserdam, waar de bestuurder zijn auto aan gort reed.

Agenten van Team Verkeer Rotterdam wilden zelf net een bericht voor social media maken om mensen te waarschuwen over het gebruik van alcohol in combinatie met autorijden tijdens Kerst. Op datzelfde moment krijgen zij een melding van een eenzijdig ongeval.

Bij aankomst bleek een automobilist een hek te hebben geramd en hiermee zowel het hek als zijn bolide in puin te hebben gereden. De blaastest wees uit dat de man te veel had gereden en werd hierop aangehouden.

Op het bureau werd de brokkenpiloot onderworpen aan een ademanalyse, waaruit bleek dat ruim drie keer zoveel als toegestaan blies (735 ug/L met 220 als limiet). Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hij moest zijn roes in de cel uitslapen.

- Advertisement -

Gerelateerd