maandag, juni 27, 2022
20 C
Rotterdam
maandag 27 juni 2022

611 kilo vuurwerk ingeleverd bij Haagse inzamelpunten

- advertentie -

Den Haag – Bij de vuurwerk-inzamelpunten zijn vandaag en gisteren in totaal 611 kilo vuurwerk ingezameld. Dit ging van een stapeltje rotjes wat al jaren in de schuur lag, tot verstopt zwaar vuurwerk van een onwetende zoon.

Op twee locaties in Den Haag konden inwoners van het Haagse en omliggende gemeenten ongestraft vuurwerk inleveren van elk kaliber. Tot ieders verbazing werd er gretig gebruik gemaakt van de actie en werd gisteren 207 kilo, en vandaag 404 kilo ingeleverd.

De medewerkers van het inzamelpunt waren aangenaam verrast door de opkomst. De aanloop is ook divers. De ene keer komt er een oudere man die restvuurwerk van jaren oud kwam inleveren. De andere keer ouders die (zonder medeweten) van hun zoon al zijn zware vuurwerk wat verstopt lag onder zijn bed kwamen afgeven.

Dubbel gevoel
Toch heerst er een dubbel gevoel. Een rechercheur die ook poolshoogte kwam nemen verklaarde: “De mensen die langskomen, zijn niet de mensen die hulpverleners bekogelen”. In ieder geval is het zeker dat er dit jaar 611 kilo vuurwerk minder is, waarbij het mogelijk fout kan gaan.

Den Haag koploper van grote steden
Den Haag was de vierde grote stad waar een inzamelactie voor vuurwerk gehouden werd. Rotterdam was de eerste, waar in drie dagen 313 kilo werd ingeleverd. In Utrecht en Amsterdam werd respectievelijk 210 en 75 kilo ingeleverd.

Het ingezamelde vuurwerk wordt vernietigd op een geheime locatie.


Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp+31103070855 of Mailredactie@nieuwsopbeeld.nl


 

- Advertisement -

Laatste nieuws

- advertentie -
spot_img

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,235VolgersVolg
- advertentie -