zondag, april 11, 2021
4.8 C
Rotterdam
zondag 11 april 2021

Fors minder incidenten voor brandweer en ambulancedienst in Rotterdam-Rijnmond

De jaarwisseling 2020-2021 is in Rotterdam anders gelopen dan voorgaande jaren. De brandweer en ambulancediensten krijgen bijna de helft minder aan incidenten te verwerken. Ondanks het vuurwerkverbod en het beroep op de mensen om oud en nieuw zoveel mogelijk thuis te vieren beleefden de hulpverleners toch nog een drukke nacht.

Vanuit de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond werden er 500 mensen ingezet. De brandweer moest tot 08.00 uur 390 keer uitrukken voor een melding van een brand of hulpverlening. Vorig jaar waren dat er nog 711. Het grootste deel bestond uit container- en buitenbranden. In 32 gevallen was er sprake van een woning of gebouwbrand. In de gehele regio gingen 34 voertuigen in vlammen op. Hieronder waren veel auto’s en enkele scooters.

Ook bij de ambulancedienst was het druk, zij kregen tot 08.00 uur 176 oproepen te verwerken.

In Schiebroek is de brandweer bekogeld tijdens het blussen van een brand op de Asserweg.De brandweer besloot om zich terug te trekken en de politie veegde met de Mobiele Eenheid de wijk schoon. De groep jongens is elders staande gehouden en alle namen zijn genoteerd.

Ondanks het vuurwerkverbod was het moeilijk in te schatten hoe de nacht zou verlopen en werd in de voorbereiding rekening gehouden met een normale jaarwisseling. Zo was er maximale inzet van het personeel en zijn vele extra brandweervoertuigen en extra ambulances ingezet. Er werd gewerkt met de zogenaamde MST’s [Multi Surveillance Teams] van brandweer en politie, die onder meer bij een incident controleerden welke inzet nodig was en of veilig kon worden opgetreden door hulpverleners. Ook werd met drie zogeheten decentrale meldkamers gewerkt, die onder andere de container- en kleine buitenbranden afhandelden. De centrale meldkamer in Rotterdam werd daardoor ontlast en kon zo alle spoedeisende meldingen afhandelen.

Related Articles

Duiker gereanimeerd na duikongeval in Oostvoornse meer

0
Oostvoorne - Een duiker is zondagmiddag rond 16.00 uur ernstig in de problemen gekomen, de...

Kind gewond na aanrijding Dallelaan Spijkenisse

0
Rond kwart voor drie kwam er een melding binnen van een kind dat was aangereden...

Automobilist vlucht na eenzijdig ongeval op de Bree in Rotterdam

0
Rotterdam - Zondag heeft rond 12.15 uur een eenzijdig ongeval plaatsgevonden op de Bree in...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Ongeval met auto's op Parkkade; politie denkt aan straatrace

Ongeval met auto's op Parkkade; politie denkt aan straatrace [...]

Uitstel opening terrassen weer klap voor horecaondernemers

Uitstel opening terrassen weer klap voor horecaondernemers [...]

Onduidelijkheid over heropening hogescholen eind april

Onduidelijkheid over heropening hogescholen eind april [...]

'Start opbouw songfestivalpodium belangrijk voor de sector'

'Start opbouw songfestivalpodium belangrijk voor de sector' [...]

Muurschildering Jeangu naast Ahoy krijgt meer vorm

Muurschildering Jeangu naast Ahoy krijgt meer vorm [...]

Stay Connected

9,378FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg