maandag, september 20, 2021
15.7 C
Rotterdam
maandag 20 september 2021

Fors minder incidenten voor brandweer en ambulancedienst in Rotterdam-Rijnmond

De jaarwisseling 2020-2021 is in Rotterdam anders gelopen dan voorgaande jaren. De brandweer en ambulancediensten krijgen bijna de helft minder aan incidenten te verwerken. Ondanks het vuurwerkverbod en het beroep op de mensen om oud en nieuw zoveel mogelijk thuis te vieren beleefden de hulpverleners toch nog een drukke nacht.

Vanuit de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond werden er 500 mensen ingezet. De brandweer moest tot 08.00 uur 390 keer uitrukken voor een melding van een brand of hulpverlening. Vorig jaar waren dat er nog 711. Het grootste deel bestond uit container- en buitenbranden. In 32 gevallen was er sprake van een woning of gebouwbrand. In de gehele regio gingen 34 voertuigen in vlammen op. Hieronder waren veel auto’s en enkele scooters.

Ook bij de ambulancedienst was het druk, zij kregen tot 08.00 uur 176 oproepen te verwerken.

In Schiebroek is de brandweer bekogeld tijdens het blussen van een brand op de Asserweg.De brandweer besloot om zich terug te trekken en de politie veegde met de Mobiele Eenheid de wijk schoon. De groep jongens is elders staande gehouden en alle namen zijn genoteerd.

Ondanks het vuurwerkverbod was het moeilijk in te schatten hoe de nacht zou verlopen en werd in de voorbereiding rekening gehouden met een normale jaarwisseling. Zo was er maximale inzet van het personeel en zijn vele extra brandweervoertuigen en extra ambulances ingezet. Er werd gewerkt met de zogenaamde MST’s [Multi Surveillance Teams] van brandweer en politie, die onder meer bij een incident controleerden welke inzet nodig was en of veilig kon worden opgetreden door hulpverleners. Ook werd met drie zogeheten decentrale meldkamers gewerkt, die onder andere de container- en kleine buitenbranden afhandelden. De centrale meldkamer in Rotterdam werd daardoor ontlast en kon zo alle spoedeisende meldingen afhandelen.

Related Articles

Syrisch jongetje (13) moederziel alleen aangetroffen op station Tilburg

0
Tilburg - Een 13-jarig Syrisch jongetje is zondagavond moederziel alleen aangetroffen op het treinstation van...
bankbiljetten.jpg

Nederland wil in strijd tegen witwassen limiet aan cash betaling

0
De demissionair minister Hoekstra (Financiën) heeft namens Nederland een verzoek ingediend om een limiet in...

Vrouw aangereden op zebrapad, bestuurder rijdt door Nieuwe Damlaan Schiedam

0
Schiedam - Een vrouw is maandagmorgen rond 06.50 uur aangereden door een auto op een...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Man in trein bij station Rotterdam Blaak in gezicht gestoken

Man in trein bij station Rotterdam Blaak in gezicht gestoken [...]

Organisatie woonprotesten: 1 miljard voor bouw onvoldoende

Organisatie woonprotesten: 1 miljard voor bouw onvoldoende [...]

Gemeenten worstelen met woningen arbeidsmigranten

Gemeenten worstelen met woningen arbeidsmigranten [...]

Nieuwe lijsttrekker Leefbaar Simons: Veiligheid eerst

Nieuwe lijsttrekker Leefbaar Simons: Veiligheid eerst [...]

Rotterdammer gearresteerd in trein Apeldoorn om bommelding

Rotterdammer gearresteerd in trein Apeldoorn om bommelding [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,067VolgersVolg