Brandweerlieden in Zoetermeer houden gehoorschade over aan belaging tijdens oudejaarsavond

Date:

Share post:

- Advertisement -

Zoetermeer – Twee brandweerlieden die tijdens oudejaarsavond werden bekogeld met zwaar vuurwerk hebben gehoorschade opgelopen. De politie maakte dit vandaag bekend en heeft een getuigenoproep geplaatst.

Rond 21.00 uur werd de brandweer naar het basketbalveld bij het Fazantenveld gestuurd vanwege een brand. Bij aankomst troffen de brandweerlieden een grote groep jongeren aan die hen begon te bekogel met zwaar knalvuurwerk.

Vanwege de veiligheid voor de brandweerlieden en doordat het vuur geen direct gevaar voor de omgeving zorgde, zijn de brandweerlieden vertrokken. Twee van hen hebben echter gehoorbeschadiging opgelopen.

Zware mishandeling
De twee brandweerlieden hebben aangifte gedaan van zware mishandeling. De politie zegt een onderzoek te zijn gestart naar de groep en roept getuigen op om zich te melden. Het belagen van hulpverleners wordt streng bestraft en het OM eist een drie keer zo hoge straf dan bij andere geweldszaken.

Getuigenoproep
Mensen die getuigen waren van het voorval of op een andere manier bruikbare informatie heeft voor het politieonderzoek worden gevraagd om contact op te nemen. Dit kan door te bellen met 0900-8844. Anoniem tips melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem op de website of via 0800-7000.

- Advertisement -

Gerelateerd