Brandweerlieden in Zoetermeer houden gehoorschade over aan belaging tijdens oudejaarsavond

Date:

Deel bericht:

Zoetermeer – Twee brandweerlieden die tijdens oudejaarsavond werden bekogeld met zwaar vuurwerk hebben gehoorschade opgelopen. De politie maakte dit vandaag bekend en heeft een getuigenoproep geplaatst.

Rond 21.00 uur werd de brandweer naar het basketbalveld bij het Fazantenveld gestuurd vanwege een brand. Bij aankomst troffen de brandweerlieden een grote groep jongeren aan die hen begon te bekogel met zwaar knalvuurwerk.

- Advertisement -

Vanwege de veiligheid voor de brandweerlieden en doordat het vuur geen direct gevaar voor de omgeving zorgde, zijn de brandweerlieden vertrokken. Twee van hen hebben echter gehoorbeschadiging opgelopen.

Zware mishandeling
De twee brandweerlieden hebben aangifte gedaan van zware mishandeling. De politie zegt een onderzoek te zijn gestart naar de groep en roept getuigen op om zich te melden. Het belagen van hulpverleners wordt streng bestraft en het OM eist een drie keer zo hoge straf dan bij andere geweldszaken.

Getuigenoproep
Mensen die getuigen waren van het voorval of op een andere manier bruikbare informatie heeft voor het politieonderzoek worden gevraagd om contact op te nemen. Dit kan door te bellen met 0900-8844. Anoniem tips melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem op de website of via 0800-7000.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Meerdere woningen ontruimd na uitslaande dakbrand bij appartementencomplex aan Meidoornstraat in Rotterdam

Rotterdam - Vrijdagochtend 29 maart heeft er een uitslaande brand gewoed bij een appartementencomplex aan de Meidoornstraat. Twee...

Grote hoeveelheid drugs gevonden tijdens controle bakwagen in Zoetermeer

Zoetermeer - In de nacht van woensdag 27 op donderdag 28 maart heeft de politie twee personen aangehouden,...

Woningen ontruimd door brand tegen geval Korte Vest Gouda

Gouda - Donderdagmorgen rond 06.00 uur zijn zes woningen ontruimd door een brand tegen de gevel. Op de...

Wandelaar valt in sloot in Ridderkerk

Ridderkerk - Woensdagochtend 27 maart rond 12.00 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden waar een wandelaar op een...